Hei alle nydelige! Det å vaske sminkekostene sine er minst like viktig som å rense huden. Jeg har prøvd spray og andre produkter som er ment for å vaske og rense sminkekoster, men det har aldri fungert optimalt etter min erfaring. Derfor bruker jeg zalo, da all sminken fjernes fra kostene mine raskt og enkelt. Jeg trenger ikke stå i en evighet og rense og skylle kostene for at sminkerestene skal bli borte. Til slutt skyller jeg dem til all såperester er borte. Dette gjør jeg minst en gang per andre uke, men jeg prøver alltid å få det til hver Søndag. 

Hvordan vasker du sminkekostene dine og hvor ofte?
Jeg har tenkt på en del ting jeg skal bli flinkere på når jeg flytter. Det er ikke alt som er like motiverende å gjøre når jeg bor i en såpass liten leilighet og deler kjøkken og bad med en vilt fremmed. Det hindrer meg ofte i å ha det slik jeg ønsker det.

Ta mer bilder av meg selv. Jeg tenker det er på tide å få mer bilder av meg selv på bloggen for det har vært litt dårlig i det siste. Jeg kommer til å få bedre plass og større muligheter i den nye leiligheten da den vil være mye større. Det vil være bedre plass og lengre avstand mellom ulike ting og større muligheter. Jeg skal også få med meg kamerastativet som fortsatt ligger hjemme i Horten. 

Publisere flere blogginnlegg om dagen. Foreløpig publiserer jeg et innlegg hver dag, men jeg ønsker å gå opp til to om dagen. Derfor har jeg planer om å øke til 2 innlegg annenhver dag for å se hvordan jeg trives med det. Jeg tror jeg vil få mer inspirasjon når jeg flytter og som vil hjelpe bloggingen min veldig.

Vaske oftere. Det er ikke alltid like motiverende å vaske bad og kjøkken når personen jeg bor med ikke gidder å vaske selv. Når det vaskes er det kun jeg som gjør det. Når vi flytter får jeg hjelp av Kristian og det blir vårt sted alene som kommer til å gjøre det enklere og mye mer motiverende.

Ha det alltid ryddig. I leiligheten slik som det er nå føler jeg at det aldri blir ordentlig ryddig. Det er lite avstand mellom alle møblene og alle skuffer og skap er fulle av klær og diverse ting. Når vi flytter går vi fra et skap til to hvor det blir mye bedre plass. Og det vil oppleves som om leiligheten ikke er like uryddig hele tiden, som gjør det lettere å holde det ryddig.
Nå er datoen her og eksamen er utlevert. Denne uken kommer til å bli hektisk! Det er denne uken jeg har gruet meg til en liten stund, og nå er den her. Jeg er midt i flytting samtidig som jeg har denne eksamenen og jeg skal jobbe tre ganger denne uken og vaktene er "sjokkerende" nok veldig dumt satt. Alle vaktene er dagvakter hvor jeg ikke får noe særlig tid til å jobbe med eksamen. Jeg må på jobb kjapt etter å ha våknet og kommer ikke hjem igjen før senest 21:00 da reisen tar tid. Heldigvis er 1/6 av eksamen allerede besvart, som er den vanskeligste delen, da vi hadde en praktisk periode under forelesningene hvor vi gjorde eksamen. 

Det er også veldig mye som er motiverende med denne uken. Penger fra jobb, flytting og bli ferdig med enda en eksamen. Jeg må bare ta det som det kommer, og er sikker på at det kommer til å gå helt fint. Jeg sover sjeldent under en eksamensperiode og er veldig vandt til det. Heldigvis har jeg ikke jobb morgenen jeg skal levere eksamen og kan jobbe hele natten før levering om det blir nødvendig. 
1. Jeg var mummitrollet frelst da jeg var liten, og kan godt finne på å se noen episoder på en grå dag for å få opp humøret. (Fakta)
Det er så koselige vesener. Men det er likevel en litt creepy serie med Hufsa og de mørke skogene, men mummitrollene er så søte og gode som gjør at jeg fortsatt er litt fan. De er en stor del av barndommen min!


(Meg i mummi land 3 år gammel)

2. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm. Jeg elsker fart og spenning og elsker når pulsen øker kraftig og dette er noe jeg virkelig skal gjøre om ikke så lenge. (Fleip) Jeg har skikkelig høydeskrekk og for noen få år siden hoppet søsteren til en kollega av min mor i fallskjerm. Hun hoppet fra et fly med åpen propell(?) og ble halshugget (true story). Dette har bare gjort frykten for å hoppe i fallskjerm mye større.. 

3. Jeg har tatovering hvor det står made by; så mamma og pappa sin underskrift under foten. Tenkte det var morsomt med tanke på at det er de to som har laget meg når jeg tok den. (Fleip)
Jeg har vurdert det. Jeg syntes det er morsomt, og er en tatovering som ikke vil syntes noe særlig, men tror ikke jeg kommer til å gå for den. Vi får se.

4. Jeg ble ikke flink i matte før på ungdomsskolen da jeg bestemte meg for at matte var gøy. Det økte inspirasjonen og motivasjonen min til at det ble mitt favorittfag og gjorde at jeg gikk ut med 6´er både på ungdomsskolen og på videregående. (Fakta)
Ved å snu motivasjonen min og tenke at matte var enkelt og et morsomt fag gjorde at jeg gikk fra 3 til 6 i karakter. Jeg kom også opp i matte eksamen og bestod med glans!

5. Jeg gikk på dansing i over fem år og danset kanskje 8 forskjellige "danse retninger" som hiphop, moderne, jazz, latinsk, jazz ballett osv. (Fakta)
Dansing var min passion og jeg angrer fortsatt litt på at jeg droppet ut. Jeg gjorde det fordi skolen ble hakket viktigere og karakterpresset gjorde at dansingen ble lite motiverende på karakterene mine. Dessverre..

6. Jeg kan bli blind under graviditet. Det er en svulst som forårsaker dette og jeg gruer meg litt til den dagen kommer hvor vi skal ha barn. (Fakta)
Svulsten er ikke farlig (godartet) og jeg kan ikke dø. Den største risikoen jeg kan oppleve er å bli blind for alltid, noe jeg frykter. Under graviditet må jeg ha nøye oppfølging av en spesialist og min største frykt er å aldri få se barnet mitt..

7. Jeg er 50% norsk og 50% finsk. (Fleip)
Så vidt jeg vet er jeg helt norsk. Det kan hende jeg er 1% Svensk ellerno, men det vet jeg ikke. 

8. Da jeg var mindre led jeg av en sykdom hvor pillene gjorde meg skikkelig chubby og jeg lignet på personen på nudel posen du får kjøpt på butikken. Ettersom dette er en stund siden klarte jeg å komme ned til min vanlige og normale meg så nå er jeg normalvektig igjen. (Fleip)

9. Jeg får utrolig fort dårlig samvittighet ovenfor andre selv om jeg ikke behøver det og jeg egentlig ikke har gjort noe galt. Jeg lider veldig av snill pike syndrom. (Fakta) Dette er litt irriterende for jeg kan aldri gjøre noe feil, og jeg gremmes om jeg dummer meg ut ovenfor andre og om jeg sier eller gjør noe hvor jeg føler meg slem.
Jeg så et slikt innlegg på bloggen til Christine Skundberg og syntes det var utrolig morsomt å svare på, så tenkte jeg skulle lage et slikt innlegg jeg også. Blir veldig morsomt å se hva dere tror er fleip eller fakta om meg. Innlegget til Christine finner dere HER!

1. Jeg var mummitrollet frelst da jeg var liten, og kan godt finne på å se noen episoder på en grå dag for å få opp humøret.

2. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm. Jeg elsker fart og spenning og elsker når pulsen øker kraftig og dette er noe jeg virkelig skal gjøre om ikke så lenge.

3. Jeg har tatovering hvor det står made by; så mamma og pappa sin underskrift under foten. Tenkte det var morsomt med tanke på at det er de to som har laget meg når jeg tok den.

4. Jeg ble ikke flink i matte før på ungdomsskolen da jeg bestemte meg for at matte var gøy. Det økte inspirasjonen og motivasjonen min til at det ble mitt favorittfag og gjorde at jeg gikk ut med 6´er både på ungdomsskolen og på videregående.

5. Jeg gikk på dansing i over fem år og danset kanskje 8 forskjellige "danse retninger" som hiphop, moderne, jazz, latinsk, jazz ballett osv.

6. Jeg kan bli blind under graviditet. Det er en svulst som forårsaker dette og jeg gruer meg litt til den dagen kommer hvor vi skal ha barn.

7. Jeg er 50% norsk og 50% finsk.

8. Da jeg var mindre led jeg av en sykdom hvor pillene gjorde meg skikkelig chubby og jeg lignet på personen på nudel posen du får kjøpt på butikken. Ettersom dette er en stund siden klarte jeg å komme ned til min vanlige og normale meg så nå er jeg normalvektig igjen. 

9. Jeg får utrolig fort dårlig samvittighet ovenfor andre selv om jeg ikke behøver det og jeg egentlig ikke har gjort noe galt. Jeg lider veldig av snill pike syndrom.

Hva tror du er fleip og hva tror du er fakta? 
Hei søte dere! Den siste uken har vært utrolig hektisk. Eksamen er like rundt hjørnet og planen var å forberede meg så mye som mulig siden jeg ikke skulle jobbe noe særlig denne uken, men slik ble det altså ikke. På mandag, tirsdag og torsdag skulle vi på skolen jobbe med et prosjekt til eksamen og lage en lampe til den praktiske delen. På torsdag fikk jeg en innkallingsvakt på jobben og takket selvfølgelig ja. På fredagen jobbet jeg som normalt, men hadde førstengingsvakt og var ikke hjemme før sent på kvelden og skulle tidlig opp på lørdag. Lørdag måtte jeg jobbe en time ekstra da det var veldig mye å gjøre og umulig å gå når jeg skulle. På søndagen skulle det meste gå til skolearbeider og forberedning, men fikk spørsmålet om ikke jeg kunne ta en vakt da også. Jeg ser selvfølgelig positivt på det at sjefen ønsker at jeg skal jobbe på hektiske hverdager selv om jeg er ny, da det må si at jeg er flink i jobben. Det er jo veldig synd at jeg ikke får gjort det jeg har hatt planer om å gjøre. Heldigvis har jeg fått sneket inn litt skolearbeid, selv om det har gått litt utover nattesøvnen.
Jeg fant en tag med 25 spørsmål som jeg tenkte kanskje var litt morsom at jeg svarte på. Slik blir dere litt bedre kjent med meg og få vite unødvendige fakta om meg. Jeg syntes slike innlegg ofte er morsomt å lese på andres blogger, så jeg tenkte kanskje jeg skulle prøve det på min. Også er det bare å spørre om dere har noen spørsmål, seriøse eller useriøse, så kan jeg svare på det. Håper dere liker innlegget!

Hva er ditt mellomnavn? Jeg har ingen mellomnavn ettersom Normann er i bindestrek med Hansen.

Hva er favorittfaget ditt på skolen? På videregående og ungdomsskolen var favorittfaget matte og gym. Nå som jeg går på høyskolen er et emne som heter studiokurs favoritten, der vi jobber praktisk med rom og leiligheter som vi skal innrede på programmer og i små modeller.

Hva er din favoritt drikk? Jeg er veldig glad i kakao med krem og er kanskje favoritten, men om vi snakker drinker drinker må jeg nesten si Mojito.

Hva er din favoritt sang akkurat nå? Det må nesten ble Shape of you av Ed Sheraan. Den er så fin, og selv om det er en stund siden den kom ut, er jeg fortsatt ikke lei av den!

Hva er favoritt maten din? Det er så mye det, og vanskelig å bestemme seg. Må nesten si pizza, burger, fløtegratinerte poteter og indrefilet. Jeg er også veldig fan av grillet asparges og cherrytomater! 

Hva er det siste du kjøpte? Jeg er blitt så vandt til studentlivet og blitt veldig flink til ikke å kjøpe ting jeg ikke trenger. Jeg venter fortsatt på et par ting fra ebay som kan komme vært øyeblikk, og det er to flasker som skal brukes til trening og ha på skolen.

Favoritt boken gjennom tidene? Jeg leser ikke bøker så ofte, kun når jeg er i syden og ligger på solsengen. Den jeg husker best som da må være den beste er en krimbok hvor jeg ikke husker tittel eller forfatter, hehe..

Favoritt farge? Smaragdgrønn! Etter at jeg begynte studiene har jeg blitt obsessed med hva farger betyr og hva de gjør med humøret og kroppen. For det første er smaragdgrønn den fargen jeg som blond og blek kler mest. I tillegg er det en farge som stimulerer tankene og gjør at du slapper av. Når vi kjøper leilighet ønsker jeg at stue og soverom skal være i fargen smaragd.

Har du noen dyr? Nei dessverre ikke for øyeblikket, men jeg har skikkelig lyst på en del hunderaser. Jeg hadde kaniner i 2-3 år når jeg gikk på barneskolen og ungdomsskolen. Ofte så savner jeg å ha dyr, alltid noen å kose med og alltid noen som holder meg med selskap.

Favoritt parfyme? Escada Agua del sol er parfymen som jeg bruker for øyeblikket og er min nye favoritt. Den lukter utrolig godt og komplimenterer min egen kroppslukt på en god måte.

Favoritt ferie? Der har jeg mange, savner Spania turene som jeg ikke har vært på siden i fjor sommer, men jeg savner også turen vi hadde til Paris for et par år siden. Det var virkelig fantastisk!


 

Er du gift? Nei ikke enda, men en dag håper jeg Kristian setter seg på kne og frir til meg. Tenker på hvordan bryllupet vårt skal være og hvem vi skal invitere et par ganger i måneden.

Har du vært ute av landet, og såfall hvor mange ganger? Jeg har reis siden jeg var veldig liten. Jeg har vært i Spania minst 8 ganger og i Tyrkia minst 5 ganger. Jeg har også besøkt land som England, Egypt, Bali, Jordan, Frankrike, osv. Og om ca. en måned skal jeg til Italia for første gang, og jeg gleder meg!

Snakker du et annet språk? Jeg snakker selvfølgelig Engelsk siden det er obligatorisk på skolen i Norge. Jeg hadde også Fransk på ungdomsskolen, men jeg kan kun si noen få setninger og kan ikke svare om noen snakker til meg på Fransk.

Hvor mange søsken har du? Jeg har to, en søster og en bror, jeg er eldst. Jeg har også fått en fosterbror som flytter inn hos mamma og pappa allerede idag, og jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med han!

Hva er favoritt butikken din? Denne er litt vanskelig fordi jeg har så mange, men når jeg var i Polen nå i vinter fant jeg en butikk som heter Mohito som liknet litt på Zara, men var for meg der HM billig i pris. Så nå har jeg en favoritt drikk og en favoritt butikk som heter det samme.


 

Favoritt restaurant? Helt klart Dominos pizza om det kan defineres som en restaurant selv om det er en fastfood kjede.

Når var det sist du gråt? På natten for et par dager siden. Det var utrolig rart, og jeg hadde tenkt til å skrive et blogginnlegg om det. Jeg fikk ikke sove, og slet skikkelig med insomnia. Jeg var utrolig sliten og trøtt, og tankene førte meg langt inne i mitt eget hode. Det endte med at jeg begynte å gråte over tanker om død blant annet og var for meg utrolig rart, for jeg hadde ingen grunn til å begynne å gråte. 

Favoritt blogg? Kan jeg kun velge en? Haha, jeg har utrolig mange blogger jeg leser hver eneste dag, men om jeg skal ta en av de populære må det bli Krisssy.blogg.no. Jeg blir så inspirert og fascinert av den jenta, og hun er jo bare herlig! 

Favoritt film? The last song med Miley Cyrus og Liam Hemsworth i hovedrollen. Det var den første filmen jeg begynte å gråte av, og jeg sipper like mye hver eneste gang jeg ser den.

Favoritt TV show? For øyeblikket er det bloggerne på TV2. Jeg ser det på sumo, og jeg syntes det er utrolig interessant og morsomt å se hvordan våres største bloggere i Norge lever og hva de får oppleve. 

PC eller Mac? Der må jeg nesten si Mac. Jeg fikk min første Mac til min konfirmasjon som nå er 4 år siden vell, og etter det har jeg så og si kun brukt det. Hva du liker best å Pc eller Mac er jo en vanesak, og jeg er jo da vandt til Mac og må nesten velge Mac. 

Hvilken Iphone har du? For øyeblikket har jeg både Iphone 6 og 5 da Iphone 6 er skjermen knust og bøyd i tillegg som lyden ikke fungerer, og 5´ern tåler ikke kulde og skjermen svikter så fort jeg går ut i litt vind. Det blir ikke lenge til jeg skal kjøpe meg ny, jeg må bare spare opp litt penger først.

Hvor høy er du? Jeg er 164 cm lav.

Kan du lage mat? Jeg vil jo si at jeg kan lage mat. Når jeg var liten var jeg veldig interessert i å lage mat og bake alt jeg kunne og fikk styre fritt på kjøkkenet av mamma og pappa. Er det en jeg har lært mye av så er det pappa! Han er en sann mesterkokk på kjøkkenet.

Likte du om innlegget?
Spania er kanskje det jeg savner mest hele året og krysser ofte tankene mine. Bestemor og bestefar flyttet til Spania for ca. 2 år siden og jeg treffer de ikke så ofte lenger. Tid og penger strekker ikke alltid til som student. Med eksamner en gang i måneden, er det ikke så populært for meg å skulle reise fra forelesninger. Heldigvis kommer de til Norge om ikke så veldig lenge, og de har lovet å komme på besøk til oss her i Oslo.

Andre ting jeg savner med Spania er varmen og ikke minst muligheten til å kunne slappe av ordentlig. Ligge på solsengen og ikke tenke på noe. Det er også veldig god og billig mat der. Alt er generelt billigere i Spania og dermed savner jeg den massive shoppingen. Jeg sparer alltid opp masse penger før jeg reiser på tur slik at jeg kan kose meg litt ekstra. Menneskene er også ofte hyggeligere enn i Norge og de er mye mer serviceinnstilt. Jeg gleder meg til jeg skal tilbake og håper det ikke blir lenge til!Hva savner du?
Idag har både Kristian og jeg vært utrolig seige på morgenkvisten. Alt gikk så tregt og vi orket rett og slett ikke lage frokost. Dermed bestemte vi oss for å dra på Espresso house og spise en god brunsj. Jeg elsker å sitte på kafé med noe godt å drikke og spise. Det er så koselig å sitte i en kafé og enten snakke med gode venner og/eller familie, jobbe med skole eller bare å slappe av. Kafé er ofte litt dyrt, men etter dette besøket tenker jeg at vi må unne oss selv dette oftere. Jeg har alltid forbundet crossaint som dessert og spiser den vanligvis med sjokolade, men idag bestemte jeg meg for å prøve med skinke og ost som er litt oppvarmet. Det var overraskende godt, og jeg skal definitivt spise det igjen. 
Hei søtinger! Endelig har jeg fått ut fingeren og byttet bloggdesign. Jeg syntes det var på tide å bytte, da det jeg hadde ikke ville følge en del av instillingene i teksten når den ble publiser på bloggen, kontra da jeg skrev på plattformen. Det gamle var også generelt rotete etter min mening. Jeg ønsket ikke å bytte, kun for å bytte, men falt veldig for designet til Katrine Åstorp da det er så enkelt og fint. Neste gang jeg bytter ønsker jeg et eget og unikt bloggdesign, men velger å vente litt til jeg er helt sikker på hvordan jeg ønsker designet skal se ut.Jeg er veldig fornøyd med dette designet og mener bloggen blir mer ryddig og stilfull med små detaljer og uten effekter, sterke farger og/eller mønstre. Jeg har alltid elsket et hvitt, enkelt design, da bildene og innholdet på bloggen kommer mye mer frem. 
Nå er det kun 3 uker til vi får nøkkelen til den nye leiligheten og som vi gleder oss! Jeg klarer ikke vente så dagene har gått til å prøve å sortere hva vi skal beholde og hva som eventuelt skal kastes. Jeg har allerede pakket ned klær, sko og andre ting vi ikke trenger før vi flytter inn, og lagret det under sengen. Vi er kjempegira og har hatt lyst til å pakke ned alt vi eier og har siden vi fikk nyheten. Det er med slike store forandringer hvor jeg hater å vente! 

Det skjer alt for mye for meg å prosessere for øyeblikket. Jeg har altfor mange tanker i hodet, og jeg overtenker alt som overhodet kan gå galt de neste ukene. Jeg vil bare at tiden skal gå fortere, og at denne perioden skal bli ferdig. Hver eneste dag er listen over ting som skal gjøres smekkfulle og det er alltid noe å gjøre. Jeg føler rett og slett at tiden ikke strekker til og det gjør meg veldig engstelig. 

De siste dagene har jeg vasket alt som kan vaskes før flytting, som kjøleskapet, komfyren, osv. Pakket sommerklær og andre ting vi ikke trenger før etter vi har flyttet. Jeg har skrevet notater for hele neste ukes skolearbeider, men slapper fortsatt ikke av. Opplæring på jobben kommer og går og vet aldri når neste opplæringsdag er. Jeg prøver å finne mer jeg kan gjøre, men vil ikke overpakke eller vaske mer enn jeg må, og eventuelt måtte gjøre det på nytt om et par uker hvor det jeg har gjort ikke var nødvendig. Vi skal flytte inn i en bolig som er i samme organisasjon som den jeg bor i for øyeblikket og har ingen anelse for hvor mye de mener jeg skal betale i løpet av denne måneden. Hjemmesiden deres har også veldig lite informasjon, og det gjør meg hvertfall stresset. Vi er tross alt studenter oppi alt dette, noe de kan ta hensyn til.

Jeg har så mange spørsmål jeg ønsker svar på så fort som mulig. Hvordan skal interiøret i den nye leiligheten være? Hva skal vi kjøpe inn? Klarer jeg eksamen? Skal jeg jobbe under eksamen og inn/utflyttingen? Hvordan blir husleien denne måneden? Hvor mye skal utbetales? 

Jeg må rett og slett bare satse på at alt går etter planen, og prøve å fokusere på dette i stedet for å overtenke, men det er veldig vanskelig når jeg ikke har noe kontroll overhodet!
I det siste har jeg lagt veldig godt merke til noen av mine uvaner, spesielt de jeg har nesten hver eneste morgen og kveld. Uvaner er ofte veldig irriterende, men likevel fortsetter man med uvanene sine og de er ofte unngåelige. 

1. Snooze mekanismen på mobilen må være min værste uvane. Hver eneste morgen klarer jeg å trykke på snooze knappen, og ofte gjør jeg det i søve uten å registrere det selv de første fem gangene.

2. Jeg har en tendens til å legge meg veldig sent om kvelden selv om jeg har forelesning eller jobb tidlig om morgenen. Jeg får aldri sove før 01:00 uansett hvor hardt jeg prøver eller hvor tidlig jeg legger meg.

3. Jeg blir fort ukonsentrert og mister fort fokus til sosiale medier og serier. Spesielt om jeg skal jobbe med skole eller skal noe viktig.

4. Jeg begynner nesten alltid å rydde og jobbe med skolearbeid og blogg rundt 23:00 når jeg egentlig burde legge meg. 

5. Uansett hvor sliten jeg er om kvelden klarer jeg ikke sovne. Jeg ligger og tenker på alt og ingenting, noe som holder meg våken. Men om dagen kan jeg sovne uten å merke at jeg er sliten. Noe som alltid irriterer meg. 

6. Tiden flyr om morgningen og selv om jeg har kjempegod tid, går jeg alltid ut døren for sent i forhold til tidspunktet jeg tenker er best å komme seg ut på.

Hva er dine uvaner?
I den siste tiden har jeg lagt meg midt på natten og stått opp på formiddagen. Det blir fort sånn når en tar hjemme studier på et emne. Vi har kunsthistorie for øyeblikket og jeg føler foreleseren ikke klarer å formulere seg godt, i tillegg som hun pusher på med masse informasjon og lite eksamensrelevant i forelesningene sine. Derfor holder jeg meg heller hjemme, der jeg føler jeg får gjort mye mer og studert mer effektivt. På Tirsdag hadde jeg min første vakt på jobben, som ikke var noe problem da jeg begynte 15:00, men idag skulle jeg opp 04:00 på natten for å rekke vakten som begynte 06:15. Siden jeg hadde en dag imellom vaktene mine, heldigvis for da hadde jeg muligheten til å snu døgnrytmen litt. Jeg måtte jo endre døgnrytmen drastisk da jeg skulle stå opp samme tid som jeg har lagt meg i 1-2 ukers tid.På onsdagen la jeg meg 02:00, og satte på alarm 08:00. Med kun 6 timers søvn er jeg ganske sliten resten av dagen, og får god mulighet til å sovne igjen tidlig på kvelden. Hadde planer om å få 8 timer søvn før jobb, som jeg tenker er ganske smart. Så jeg la meg 20:00 og satte alarmen klart til 04:00 og jeg sovnet umiddelbart. Men så teit som kroppen min er, våknet jeg 02:00 og fikk ikke sove igjen. Så jeg sto opp, så på litt serier og fikset meg klar til jobben. Nå som jeg er ferdig på jobb har jeg allerede vært våken i over 12 timer og kan ikke legge meg før senere i kveld siden jeg skal tidlig på jobb imorgen også. Det føles ut som om jeg har døgnrytmen fra helvete akkurat nå, men slik er det vell hver gang man skal snu døgnrytmen fra en dårlig til en bedre?
Jeg tror jeg har den rareste sove metoden noen sinne når det kommer til netter hvor jeg ligger og vrikker og snur meg i flere timer. Det hender jeg blir veldig irritert over meg selv da jeg ikke får sove og bruker metoden jeg har hatt så lenge jeg kan huske. Metoden går ut på det at jeg skremmer meg selv til søvn og har gjort dette siden jeg var en liten jente (tror det er så lenge siden som begynnelsen av barneskolen). Likevel har jeg aldri fått mareritt etter å ha brukt metoden og den hjelper hver eneste gang. 

Metoden er slik; jeg lager meg et scenario hvor jeg blir overvåket av det skumleste jeg vet om. Jeg må ligge helt stille, ikke bevege en muskel, eller endre stilling uansett hva. Om jeg gjør dette tenker jeg at skikkelsen dreper meg. Når jeg var liten var denne skikkelsen et Loch Ness liknende vesen, mens nå er det djevelen fra skrekkfilmen Annabelle som jeg syntes er utrolig creepy og skummel.. Haha, er ikke dette merkelig? Føler meg litt som psykopat ellerno, men den fungerer og derfor bruker jeg den til dags dato. Jeg brukte den sist for ikke så mange netter siden, og det var slik jeg kom på å fortelle den til dere.

Har du noen liknende sove metode?
Det skjer så mye i livet mitt akkurat nå og det er utrolig mye jeg gleder meg til som jeg ønsker å dele med dere! Det er alltid gøy å ha noe å se frem til, spesielt når det er mye. Det gir meg fremdrift og motivasjon i tunge studetider med mye skole og eksamensforberedninger.

Roma
Vi vet ikke nøyaktig dato enda, men hele familien skal til Roma. Søsknene mine, Kristian og jeg fikk denne turen i Julegave av mamma og pappa. Jeg gleder meg til denne turen av mange grunner. Jeg aldri har vært i Italia, men jeg har alltid hatt lyst til å reise dit. På skolen lærer vi ofte om bygg og kunstverk i Roma og gleder meg til å se dette i virkeligheten. Dette blir også den første reisen med min nye fosterbror og jeg gleder meg skikkelig til å ha han med. Sist men ikke minst gleder jeg meg veldig til maten vi kommer til å spise! Italia er kjent for sin gode mat som jeg gleder meg til å smake.

Ny leilighet
Dette er et stort skritt for oss som et par og jeg kunne ikke gledet meg mer! Vi blir offisielt samboere. Jeg er vandt til å dele kjøkken og bad med en annen person jeg ikke kjenner, og det trenger jeg ikke lenger nå, noe som blir utrolig deilig. For øyeblikket bor jeg i en leilighet på 12 kvadrat og den minste leiligheten vi kan få tildelt er på 33 kvadrat med stue. Det er nesten tredoblet av det jeg har nå. Det blir deilig!

Sol og varme
Å kjenne varme på kroppen er det beste! Du slipper å fryse, som er en lettelse for meg som fryser konstant når det er kaldt ute, uansett hvor mye jeg kler på meg så fryser jeg altfor ofte. Når varmen kommer er det deilig å gå i lette klær og det er enklere å finne mer inspirasjon og være kreativ når det kommet til antrekk. Starte i den nye jobben
Jeg syntes det er utrolig spennende å starte i ny jobb. Det blir annerledes og mener jeg kan lære mye av denne erfaringen. Barista er et yrke jeg brenner for og vil dele min lidenskap med mine nye kollegaer og kunder. Jeg har møtt noen av mine nye kollegaer og de er snille og søte mennesker og virker som veldig gode mennesker som jeg gleder meg til å jobbe med. Ikke minst er det veldig gøy å bli en del av Espresso House.

Sommerferie
Å som jeg gleder meg til ferie, endelig være ferdig med alle eksamener og bli ferdig med skole bare i en liten periode. Jeg vil få mer tid til venner og familie. Er det noe jeg gleder meg til utrolig mye så er det grillmat. 

Hva gleder du deg til?
Jeg blir gal! For to somrer tilbake var jeg i Spania med en god venninne og vi kjøpte verdens beste salt karamell duftlys. Den lukter utrolig godt! Det er bare et lite problem. Den er kjøpt i Spania på Primark og det var kun en igjen i home avdelingen deres uten pris og lokket som egentlig skulle ha vært på. Damen i kassen så veldig forvirret ut og fant ikke ut av prisen hun heller, så det ente med at jeg fikk den til under 1 Euro. Nå begynner den å gå tom eller den er halvveis.. Venninnen min og jeg har sett i alle Primark butikker siden vi kjøpte den når vi har vært på tur uten hell. 

Det har vært et mysterie for oss i snart to år. Er det noen som eventuelt har sett den på en Primark butikk eller vet om den ikke tilhører Primark i det hele tatt? Jeg begynner å få mistanker om at en av de besøkende i butikken har lagt den igjen for en eller annen merkelig grunn, haha. Mer sannsynlig er at det var special edition og selges ikke lengre.Hva er favoritt tingen din for øyeblikket?
Sist jeg kjøpte meg nytt treningstøy var på ungdomsskolen. Altså 4 år siden og det er helt klart på tide å kjøpe nytt. I det siste har jeg siklet veldig på de matchende Stronger settene og har rett og slett falt pladask for dem. De er litt dyre, men når jeg først skal kjøpe meg treningstøy ønsker jeg å kjøpe noe jeg faktisk liker og kommer til å være fornøyd med en god stund fremover. Det eneste problemet er at jeg har lyst på alle de 6 settene jeg har lagt til under, men skal kun kjøpe to sett.


       1. Tightsen finner du HER!                                        2. Tightsen finner du HER!                                         3.Tightsen finner du HER!

           4. Tightsen finner du HER!                                      5. Tightsen finner du HER!                                   6. Tightsen finner du HER!

Hvem syntes du jeg burde velge?
Hei alle søte! Dagen så langt har vært veldig interessant. Kontrakten for den nye jobben er endelig underskrevet! Jeg har offisielt ny jobb. Kunne ikke gledet meg mer til å starte på ordentlig. Opplæringen begynner i midten av Mars. Jeg er litt nervøs og det gir meg mye å tenke på. Det skjer utrolig mye de neste ukene. Det meste er positivt, men hver dato denne måneden er proppet med ting som skal gjøres. Jeg sjonglerer mellom to fag for øyeblikket og begge krever mye lesing og notater. Det er en knapp måned til eksamen i kunsthistorie. Samtidig som studier og eksamen må vi pakke alt i leiligheten, fordi vi får nøkkelen til den nye samme dag som jeg skal innlevere eksamen. Oppå det hele har jeg da opplæring i den nye jobben og er redd fokuset skal ligge på alt annet som skal gjøres, og at jeg sliter meg fullstendig ut. Men motivasjonen er som mamma sier "Det ordner seg alltid for snille jenter" og jeg satser sterkt på at dette er tilfelle denne gangen.

Hvordan har din dag vært hittil?
Det å holde seg i form og spise sunt er blitt en veldig viktig del av meg i det siste. Jeg har noen mål jeg ønsker å oppnå, og ønsker å forandre livsstilen min til det bedre. Hele oppveksten min har bestått av mye latskap og usunn mat samt mye godterier som er greit, men jeg vil leve etter andre regler fra nå av. Jeg har alltid vært naturlig tynn, men jeg sliter ofte med oppblåst mage som er en av de tingene jeg ønsker å unngå.

Grunnen til at jeg trener er i hovedsak, annet enn det som er skrevet, er at jeg føler meg mye mer opplagt og fresh etter en treningsøkt. Som om jeg har oppnådd noe etter hver gang. Jeg sover bedre de dagene jeg trener og opplever at jeg ofte har mer overskudd av energi. Energinivået mitt øker og det har jeg slitt med i det siste. Jeg har vært veldig slapp og sover veldig mye.. 

En annen ting er at det er utrolig gøy å både kjenne og se fremgang av muskler i tillegg som kondisen min øker. Jeg holder ut lenger og elsker når jeg er støl dagen etterpå for da vet jeg at jeg har gjort en god jobb! Det å bli støl er alltid målet mitt etter en treningsøkt og det motiverer meg til å fortsette. Å trene er også en god måte å holde seg frisk på. Det å være naturlig tynn kan fort bli farlig med en usunn livsstil. Ønsket er en frisk og sunn kropp og forhindre meg selv i å bli syk. 


Bildene er hentet fra Pinterest.
 

Det er veldig deilig å ikke måtte trenge hjelp til å løfte eller flytte tunge ting så mye som jeg har trengt tidligere. Det å føle at man er mer selvstendig og kan uføre diverse jobber på egenhånd er fantastisk! 

Jeg syntes det er gøy å trene og utfordre meg selv litt ekstra hver eneste treningsøkt. Det å pushe seg selv ekstra gjør at jeg føler treningsøkten er mer verdifull og jeg blir mer positiv og glad når jeg er ferdig. Det aller beste jeg vet er å dra til når jeg er så sliten at det føles ut som om jeg skal knele. For meg er det veldig motiverende for neste gang jeg skal trene, da jeg føler at jeg holder ut lenger og klarer mer. Mestringsfølelse er nøkkelordet!

Hvorfor trener du?
Idag var jeg så utrolig fysen på wok med nudler, og selv om vi egentlig ikke skal ha i oss pasta måtte jeg bare. Kun for idag! Det er tross alt Fredag. Jeg brukte Findus sin classiske wok blanding og Sweet chili sausen til Blue Dragon med kyllingfilet og cashewnøtter. Etter å ha spist på eat thai fant jeg ut at nøtter i wok er utrolig godt og en liten bonus til middagen. Jeg bruker de som ikke er ristet som jeg kjøper på mathallen i Oslo. 

Wok er både superraskt og lett å lage og ikke minst er det utrolig godt og sunt. Ønsker du en lavkarbo versjon av retten dropper du nudlene og/eller risen. Ha en super fredag!
Hei dere nydelige! Jeg føler ikke jeg har introdusert meg ordentlig her på bloggen, så jeg tenkte jeg skulle skrive et par fakta om meg selv så dere får et større innblikk i hvem jeg er som person og litt diverse om meg. 1. Først og fremst er jeg 19 år gammel og kommer fra en liten by som heter Horten, ca. 15 min med bil fra Tønsberg (Norges eldste by). Nå bor jeg i Oslo og studerer interiørarkitektur som jeg selv syntes er utrolig spennende og interessant.

2. Både jeg og mine søsken er født den første i hver vår måned og det er 3 år mellom hver av oss. Jeg er født 1.August, lillesøster er født 1.Juni og lillebror er født 1.Desember. Som jeg syntes er veldig kult og ikke minst er det utrolig at mamma og pappa faktisk fikk til dette!

3. Jeg mener selv at jeg må være en av de største surrehuene i hele verden. Jeg kan glemme hva jeg selv sier, eller hva noen sier til meg sekundet etter at det er sagt, noe som ofte er veldig flaut om jeg ikke kjenner personen jeg snakker med så godt. Jeg sier ofte hæ og spør hva jeg selv sa.. Hahah! På jobb klarer jeg å unngå dette, selv om det skjer en liten gang i ny og ne, men da er jeg i såpass fokus at jeg må følge med litt ekstra.

4. Fordi jeg glemmer så fort er jeg dessverre blitt en listeperson! Jeg elsker å skrive lister og skriver alt jeg skal i løpet av dagen og om det er noe ellers, kun for å være sikker på at jeg gjør alt jeg har planer om å gjøre. Det værste er at jeg tror jeg er blitt så dårlig til å huske, nettopp fordi jeg skriver lister til alt.. Kan huske å ha lest noe om det og holder på å jobbe med å ikke skrive lister og heller jobbe med å huske.

5. Om kvelden sliter jeg med diverse tvangstanker; Blant annet får jeg får ikke sove med mindre rommet er ryddet til en viss grad, det kan være litt her og der som ikke er ryddet, men for mye har jeg ikke sjans til å sovne. Om det ikke er ryddet sover jeg ikke noe godt og får ofte mareritt. Antrekk og veske med alt jeg trenger må ligge fremme og klart så jeg bare kan ta det på meg når jeg våkner og dra med vesken ut døren. Vekkerklokken må være satt og jeg sjekker flere ganger at jeg har satt den på, kun for å være sikker. Jeg hater å komme for sent!6. Jeg må alltid være i bevegelse, jobbe eller fikle med et eller annet. Jeg klarer ikke sitte å se en hel film helt rolig uten å gjøre noe som helst. Jeg sitter ofte på mobilen, gjør skolearbeid eller blogger mens Kristian og jeg skal kose oss og se på film, hehe. Men han er veldig lik når det kommer til dette, og det er grunnen til at vi kun er på kino når det er en film begge to veldig gjerne har lyst til å se, for da klarer vi å sitte stille.

7. Jeg elsker å planlegge og fylle opp kalenderen med ting å gjøre. Jeg elsker å holde meg selv opptatt, elsker å tilbringe like mye tid med meg selv og med andre. Jeg prøver å finne tid til å være med andre, og gjøre ting alene og slappe av så ofte jeg kan. Det beste for meg er 50/50 med venner og kun meg selv. Jeg må holde meg sosial, men det er også veldig deilig å være alene i ny og ne.

8. Humoren min er utrolig dårlig! haha eller som min mor sier; veldig bra. Jeg ler av nesten alt og finner det morsomme i det meste. 

9. Jeg lever av ironi og sarkasme. Det er umulig for meg å ha en samtale uten å få inn litt ironi. Jeg er ikke den værste når det kommer til dette. Heldigvis! Og har aldri fått noe klager på dette, men det hender folk ikke skjønner at det er ironi. Noe som kan være litt kjipt.. 

10. Jeg er elendig på å forklare! Spør hvem som helst. Jeg er best på å vise visuelt og kan jeg ikke gjøre dette, sliter mottaker som får forklaring. Det er ofte jeg forklarer slik at det kun er jeg som forstår og det er veldig ofte et problem, haha!
Dagene går fort og det er kun en måned igjen til vi flytter inn i den nye leiligheten. Så vi har selvfølgelig begynt å titte litt etter møbler og andre ting vi gjerne kunne tenke oss å kjøpe. Det er vanskelig å vite helt nøyaktig hva man kan tenke seg og hva som ser bra ut når man er ferdig. Sofaen og stuebordet er det vi ønsker oss aller mest og som vi har hatt lyst på en stund allerede og er derfor ganske enige om at vi ihvertfall skal kjøpe dette. 

Jeg syntes alltid det er så vanskelig å finne møbler og dekor hver gang jeg skal bo et nytt sted eller omdekorere et rom. Jeg vil gjerne at det skal bli perfekt og helt likt som jeg ser det for meg, som det til dags dato enda ikke har skjedd.. Men jeg håper denne gangen at det endelig kan bli nøyaktig slik jeg ser det for meg med tanke på at det er vår første leilighet sammen, noe som er veldig spesielt og spennende for oss.1. Teppet finner du HER! 2. Kaktusene finner du HER! 3. Sofaen finner du HER! 4. Speilet finner du HER! 5. Vasene finner du HER! Sofabordet finner du HER! 7. Palmen finner du HER!

Hva syntes du om ønskene våre?
Helt ærlig så har jeg aldri vært spesielt glad i boller.. Men det er noe spesielt med de bollene pappa og min lillebror baker. Idag er det lillebror som har stått på kjøkkenet og bakt for at familien skulle få gode ferske boller til lunsj. Det ble kun bakt vanlige boller og ikke sjokoladeboller så da måtte jeg kjøre på med nuggati og krem på mine boller for å få en ekstra søt og usunn treat. Når man først skal gå utenom det man har satt som mål for seg selv, i mitt tilfelle ikke spise hvetemel og sukker, syntes jeg man alltid skal gå fullt ut. Men passe på å ikke skeie ut for ofte. 

Har du spist boller idag? Hva bruker du som tilbehør til fastelavensboller?
Idag har jeg vært på prøvejobb på Espresso house som ligger i Parkveien i Oslo. Det var utrolig gøy! Og jeg fikk prøve meg litt på kasse, varelevering og kaffe for å se hvordan jeg klarte meg. Jeg følte det gikk utrolig bra og fikk i slutten av dagen vite at jeg imponerte veldig. Jeg jobber allerede som barista hjemme i Horten og har erfaring i yrket fra et og et halvt år på kafé, så følte på meg at jobben var min. Det eneste er at jeg må komme meg inn i og lære meg systemet Espresso house har, og bli vandt til det. Nå venter jeg på dato for underskriving av kontrakt og få uniform. Det er utrolig gøy at jeg har fått muligheten til å få denne jobben og gleder meg veldig til å begynne ordentlig. 

Idag blir det feiring med den kjente student tacoen til middag, og vi skal kose oss med litt ekstra tilbehør og noe godt til dessert! 
Siden Kristian og jeg har fått ny leilighet og skal flytte inn i om ca. en måneds tid har jeg allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal innrede og hvordan jeg ønsker at den nye leiligheten skal se ut, men det er virkelig ikke lett. Jeg er fortsatt i tenkeboksen, men jeg har en viss anelse om hvordan jeg ønsker at stuen skal se ut og fant frem et par bilder fra pinterest som får frem nogen lunde slik jeg ønsker det. 

Leiligheten vi har fått er et sted mellom 33 og 43 kvadrat meter, så vi kan ikke kjøpe de store møblene før vi har vært i leiligheten og målt nøyaktig lengde på rommene. Vi syntes leiligheten er utrolig fin, spesielt i forhold til utforming. Det er veldig greit at leiligheten er malt hvit, og vi satser på at ingen som har bodd der før har malt i en annen farge da dette ikke er lov. Her får du sammen med oss en liten snikktitt på hvordan leilighet vi har fått:

Her er foreløpig moodboard i forhold til hva jeg ønsker nå, men den kan alltids forandre seg i forhold til hva jeg ser eller legger merke til senere. Det er alltid vanskelig å se for seg noe, for det er sjeldent det ender med å se ut slik man ønsker. Jeg ønsker meg en lys leilighet med kule detaljer i betong, tre og metall. Jeg ønsker også en del planter og blomster som kan friske opp utseendet og gjøre det lille ekstra.


Bildene er hentet fra Pinterest.
Lørdagen igår var noe helt for seg selv. Jeg spiste så utrolig mye godt og jeg hadde en super dag! Dagen startet med at Kristian og jeg forsov oss litt, men vi kom oss på rett spor ganske raskt. Da familien min var ankommet Oslo dro vi ned på mathallen for å spise brønsj. Jeg valgte Parma pizzaen på Pizzavino og den smakte himmelsk! Utrolig god og vært pengene. Den kan absolutt anbefales til alle pizza elskere!
Til dessert spiste vi is fra Paradis, der jeg valgte kaffe sorbeten. Den smakte kaffelikør, så om du er glad i kaffelikør er dette sorbeten for deg!

​Etter et par timers shopping tok vi en pause på Espresso house der vi smakte på tre forskjellige muffinser. Sjokolade, cheeskake og gulrotmuffins før vi fortsettet med shoppingen.

Etter vi var ferdig shoppet og hadde lagt fra oss tingene hjemme i leiligheten, spiste vi middag på TGIF (innkjøpene kommer i et innlegg litt senere denne uken). TGIF er favorittrestauranten til min mor, og siden vi skulle feire bursdagen til mamma og pappa, ble dette derfor valget for kvelden. Vi tok trikken ned til Aker brygge og rykket raskt frem i køen. Jeg spiste TGIF´s egen spearribbs med søtpotetchips til. Jeg har aldri prøvd søtpotetchips med det er virkelig noe av det beste jeg har smakt! Jeg skal finne en oppskrift som er minst like god og dele den med dere på bloggen, det er et løfte.Den kjekke kjæresten min. 

Et lite selfie med min søster.

Hva gjorde du igår?
Jeg starter alltid dagen med å sjekke sosiale medier, mail og spille mobilspill for å våkne ordentlig før jeg steller meg. I det siste har jeg fått dilla på spillet fiends forever. Om du elsker mobilspill du fort blir avhengig av så anbefaler jeg deg på det sterkeste å laste det ned og prøve! Jeg tror de fleste av oss har et elsk/hat forhold til avhengighetsskapende mobilspill. Hahaha!

Når jeg har våknet litt setter jeg på en spilleliste på høytaleren med behagelig musikk med litt fart i for å ikke få en jumpstart på morgenen, men en behagelig overgang. For øyeblikket er spillelisten mest en blanding av Kanye West og The Weeknd. Dette er noen av sangene jeg hører på:Disse bildene er hentet fra google.no
Good morning - Kanye
Homecoming - Kanye
Feel it coming - The Weeknd

For øyeblikket spiser jeg min hjemmelagde sjokolade yoghurt som jeg sverger til! Er du sjokoladefan er dette frokosten for deg. Det er utrolig godt og tar kjempekort tid å lage. Jeg finhakker sjokoladen og gjør den klar til morgendagen så er det kun enkle raske trinn før du har en deilig frokost. Link til oppskriften på min sjokolade yoghurt finner du HER.Etter frokost vasker jeg opp det jeg har brukt av oppvask, går på badet og pusser tenner. Deretter setter meg ved bordet og sminker meg, fikser håret og koser meg mens jeg danser og synger til musikken jeg har satt på. 

Har jeg ekstra tid om morgningen slapper jeg litt av eller rydder før jeg tar på dagens antrekk som allerede ligger fremme og tusler til skole eller jobb.

Hva er din morgenrutine?
Denne uken har alt hvert perfekt! Selv om jeg har hatt en slitsom og nervepirrende eksamen, har dette vært den beste uken jeg har hatt på lenge. Det er så gøy når alt virker å gå din vei. Ikke sant? På mandag fikk jeg mail om at jeg ønsket til et fellesintervju på onsdag til en jobb jeg har skikkelig lyst på. Fellesintervjuet var utrolig skremmende og uvant, men jeg kom meg igjennom det. Samme dag fikk jeg mail om tilbud til en leilighet jeg virkelig ønsker meg. Nå skal kjæresten min og jeg endelig bli samboere! For en herlig opplevelse det kommer til å bli. Torsdag fikk jeg en ny mail om at jeg var kommet videre til et personlig intervju! Er ikke det kult?

Idag kommer Kristian hjem fra en ukes tur i Trondheim så vi skal tilbringe dagen sammen og kose oss skikkelig. Imorgen kommer familien min en tur til Oslo. Vi skal spise god lunsj, shoppe litt og ikke minst blir kjøleskapet mitt fylt opp. Lørdagen blir avsluttet med en tur på TGIF for å feire bursdagen til mamma og pappa. Noe jeg gleder meg veldig til! 


Hvordan ser din uke ut? 


Emilie Normann-Hansen
Hei! På bloggen vil du få tips og andbefalinger samt gode og sunne oppskrifter. Det er også innslag fra min personlige hverdag og tanker jeg har. Håper du liker det!


Legg meg til som venn
Arkiv


· April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017Kategorier


· Blogg · Helsetips · Innkjøp · Månedens favoritter · Oppskrifter · Tips og triks · Ukens anbefalingSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits