Februar måneden for meg har vært helt fantastisk! Jeg har fått ny leilighet og kapret meg jobb, noe som er helt fantastisk! Håper Mars måneden blir minst like bra som denne har vært. Februar har vært fylt med mange morsomheter og mye spenning, selv om jeg har sittet med semesterets vanskeligste eksamen. Jeg kom meg igjennom det og har stor tro på at jeg fikk den til. Gleder meg til å se når resultatet kommer!

Sang: Jeg vet ikke hvorfor, men i det siste har jeg kun hørt på gamle sanger og blitt veldig fan av Kanye West sin sang Homecoming. Den er så fin og laidback. Hører på den hver eneste morgen!

Film/Serie: Netflix original serien Riverdale! Om du ikke allerede ser på denne serien er det med min sterkeste anbefalelse at du virkelig ser denne! Det kommer ny episode en gang i uken, noe som er utrolig kjipt men likevel litt positivt. Da varer serien lenger og du blir ikke ferdig med serien etter et lite døgn som man vanligvis gjør når man finner en god serie, haha!Bildet er hentet fra Google

Sminke: Nå overdriver jeg en smule, men kunne ikke levd uten transparent pudder! Jeg hater når sminken blir shiny i hele ansiktet og vil gjerne få en litt mattere look og det er akkurat det produktet gjør. Kjøpte pudderet jeg bruker nå for ikke så lenge siden og den er så god! Et absolutt elsk!

Klesplagg: Denne grå kjolen som jeg kjøpte i Polen på en klesbutikk som het Mohito. Jeg elsket den butikken og fant mye fint, men dette er absolutt favoritt plagget mitt for tiden. Jeg bruker det så ofte jeg har muligheten til det og når været er godt nok. 

Craving: Jeg elsker lakris! Spiser det ikke så ofte, for når jeg først spiser litt, er jeg hekta. Når Kristian og jeg var i Sverige måtte jeg kjøpe meg et par poser med sukkerfri lakris, men de er dessverre spist opp.. Allerede. 

Mat: Denne er vanskelig fordi jeg har spist så mye godt i det siste! Men månedens favoritt mat må være spaeribben på TGIF med søtpotetchipsen. Hadde aldri smakt på søtpotetchips. Har hørt veldig mye positivt fra venninner om det og da måtte jeg teste det ut. Det var vært det!


Hva er dine Februar favs?
Dagene går fort og det er kun en måned igjen til vi flytter inn i den nye leiligheten. Så vi har selvfølgelig begynt å titte litt etter møbler og andre ting vi gjerne kunne tenke oss å kjøpe. Det er vanskelig å vite helt nøyaktig hva man kan tenke seg og hva som ser bra ut når man er ferdig. Sofaen og stuebordet er det vi ønsker oss aller mest og som vi har hatt lyst på en stund allerede og er derfor ganske enige om at vi ihvertfall skal kjøpe dette. 

Jeg syntes alltid det er så vanskelig å finne møbler og dekor hver gang jeg skal bo et nytt sted eller omdekorere et rom. Jeg vil gjerne at det skal bli perfekt og helt likt som jeg ser det for meg, som det til dags dato enda ikke har skjedd.. Men jeg håper denne gangen at det endelig kan bli nøyaktig slik jeg ser det for meg med tanke på at det er vår første leilighet sammen, noe som er veldig spesielt og spennende for oss.1. Teppet finner du HER! 2. Kaktusene finner du HER! 3. Sofaen finner du HER! 4. Speilet finner du HER! 5. Vasene finner du HER! Sofabordet finner du HER! 7. Palmen finner du HER!

Hva syntes du om ønskene våre?
Helt ærlig så har jeg aldri vært spesielt glad i boller.. Men det er noe spesielt med de bollene pappa og min lillebror baker. Idag er det lillebror som har stått på kjøkkenet og bakt for at familien skulle få gode ferske boller til lunsj. Det ble kun bakt vanlige boller og ikke sjokoladeboller så da måtte jeg kjøre på med nuggati og krem på mine boller for å få en ekstra søt og usunn treat. Når man først skal gå utenom det man har satt som mål for seg selv, i mitt tilfelle ikke spise hvetemel og sukker, syntes jeg man alltid skal gå fullt ut. Men passe på å ikke skeie ut for ofte. 

Har du spist boller idag? Hva bruker du som tilbehør til fastelavensboller?
Ukens anbefaling er ZERoh! saften. Den er utrolig god, men det beste med saften er at den er sukkerfri, kalorifri, og fri for karbohydrater. Den er perfekt til deg som er opptatt av hva en putter i kroppen og som ønsker å unngå sukker, men som likevel vil ha mulighet til å drikke noe annet enn vann hele tiden. ZERoh! finnes i minst syv ulike smaksvarianter. Kristian og jeg har prøvd tre av dem; ananas, jordbær og rød appelsin, også har vi prøvd granateple og blåbær. Smaken på saften er helt nydelig. Ananasen smaker juice, jordbær og rød appelsin smaker som rød solrik og granateple og blåbær har en syrlig og frisk smak. 

Vi har kjøpt inn et par nye smaker for å teste ut, men vi kjøpte ananas igjen fordi det er den vi likte best. Vi gleder oss til å smake resten og jeg tror fersken og nektarin blir god da den skal smake iste. En flaske koster ca. 30 kroner, men det er verdt det. Blandingsformelen er 1+9 så du bruker ikke mye saft per glass. Den holder lenge og er virkelig vært prisen. Smaken er frisk og god og gir mye smak. Du kan bruke mindre saft enn det som er ment og den smaker likevel god!

Nettsiden til ZERoh! finner du HER! // Innlegget er IKKE sponset.

Har du smakt ZERoh! saften? Hvem er din favoritt?
Jeg lovte å legge ut et innlegg så fort jeg fant en oppskrift på søtpotetchips. Oppskriften jeg har funnet frem fant jeg på fitnessbloggen.no, som du finner HER! Det ble utrolig godt, men jeg skal prøve meg frem og finne ut hvordan jeg kan lage chipsen enda bedre da de ikke ble helt slik jeg ønsket da jeg ville ha chipsen som snacks. Men potetene slik oppskriften er, er den perfekt til middager. 

Dette trenger du (4 porsjoner):
2 store søtpoteter
Grillkrydder
Salt og pepper
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Skrell potetene og kutt dem i tynne staver. Putt stavene i en bolle og putt i olivenolje, grillkrydder, salt og pepper og bland godt sammen. Fordel potetene jevnt på et bakepapir på et stekebrett og stek i ca. 30 minutter. 
Voila! Værsågod og nyt!
Idag har jeg vært på prøvejobb på Espresso house som ligger i Parkveien i Oslo. Det var utrolig gøy! Og jeg fikk prøve meg litt på kasse, varelevering og kaffe for å se hvordan jeg klarte meg. Jeg følte det gikk utrolig bra og fikk i slutten av dagen vite at jeg imponerte veldig. Jeg jobber allerede som barista hjemme i Horten og har erfaring i yrket fra et og et halvt år på kafé, så følte på meg at jobben var min. Det eneste er at jeg må komme meg inn i og lære meg systemet Espresso house har, og bli vandt til det. Nå venter jeg på dato for underskriving av kontrakt og få uniform. Det er utrolig gøy at jeg har fått muligheten til å få denne jobben og gleder meg veldig til å begynne ordentlig. 

Idag blir det feiring med den kjente student tacoen til middag, og vi skal kose oss med litt ekstra tilbehør og noe godt til dessert! 
Hei søtingene! Beklager for sen blogging idag. Dagen i dag har vært veldig hektisk da Kristian og jeg har pakket, laget middag og tatt toget tilbake til Oslo fra Horten, noe som tok oss hele dagen da vi sov ganske lenge i morges. Imorgen skal jeg på prøvejobb og jeg grugleder meg veldig! men jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Jeg jobber som Barista i Horten så jeg vet hva jeg driver med, noe jeg satser på å vise imorgen. 

Innlegget idag blir en anbefaling fordi jeg elsker scrunchien som jeg kjøpte for cirka et halvt år siden på ebay. Den er laget av falsk pels, og ikke minst er den supersøt og passer til alle anledninger. Jeg har blitt veldig glad i den og bruker den hver gang jeg setter opp håret. Den finnes i mange forskjellige farger og ikke minst er den veldig billig, kun 8 kroner stk. Jeg har den også i mørk brun, nesten sort farge. Scrunchien finner du HER! 


Det å skaffe seg jobb er ikke alltid så enkelt eller lett for unge mennesker uten noe erfaring, eller lite erfaring. Noen ganger er det vanskelig å skaffe seg jobb selv om man har mye erfaring. Jeg har vært så heldig at jeg kom inn på jobbintervju to ganger i løpet av en uke til en stilling jeg virkelig har lyst på. Jeg har litt erfaring med jobb fra før, men det siste intervjuet jeg nå hadde er mitt tredje jobbintervju. Jeg har lest en del på hvordan man skal være og si på et intervju, men jeg vil gjerne gi noen tips til hva du kan gjøre for å forberede deg til et nervepirrende og spennende øyeblikk i jobb verdenen. 

Først og fremst vær deg selv! Ikke jug deg til hvem du tror arbeidsgiver vil du skal være, men finn dine sterke og svake sider som er positive til jobben du søker. Juger du deg til en jobb vil den som ansetter deg fort se at du ikke er slik du utgir deg for å være. Dette er ikke bra!

Ikke snakk om noe som er irrelevant. Arbeidstaker finner dette lite interresant, svar kun til det du blir spurt om og trekk ikke andre ting inn kun fordi du ønsker å få det med i intervjuet. Finn heller en naturlig overgang til hvordan du kort kan nevne det du ønsker, selv om det ikke er helt relevant til spørsmålet, men helst slik at det har en sammenheng.

I forhold til antrekk er det veldig lurt å kle deg etter været. Da vil du bli sett på som ansvarlig. Et eksempel; ikke kle deg i tøysko og kjole når det er snø og minusgrader. Kle deg casual, men penere enn vanlig, ikke som om du skal på fest, men et vanlig antrekk som likevel er litt ekstra pyntet. Ta på en overdel som ikke viser kløft og ikke minst rett deg opp i ryggen.

Forbered deg med typiske spørsmål du vanligvis får på et intervju, som du finner på nettet. Ikke sitt for lenge å les på spørsmålene du finner. Da vil du bare bli mer nervøs og grue deg litt ekstra til intervjuet. Svarene kan også fort bli veldig innøvd og vil bare høres rart ut. Prøv å ikke tenke for mye på intervjuet, slapp av kvelden før. 

Når du skal legge deg til å sove er det fort gjort å overtenke intervjuet. Hva man skal svare, hva man eventuelt si og fortelle, osv. Et lurt triks er å se for deg at personen som skal intervjue deg klapper når du er ferdig. Du sover bedre og dagen etterpå vil du føle deg mer klar for intervjuet og mindre nervøs. Ikke minst vil intervjuet gå enda bedre enn du forventer.

Kjøp deg noe godt eller fint for å feire at du kom inn på et intervju! Det er ikke alltid så lett å skaffe seg jobb, det er stort ønske om å skaffe seg en jobb for øyeblikket og mange butikker får inn flere tusen søknader hver gang de søker ansatte. Det er sjeldent man er i den haugen som blir sett igjennom og at din søknad blir valgt ut. 

Ikke gi opp! Som jeg har skrevet tidligere kan det være utrolig vanskelig å skaffe seg jobb. Du vil få noen avslag og det er helt greit. Stå på og fortsett søkingen, dra på intervjuer. Du vil etterhvert få deg en jobb. Masse lykke til med søkingen og intervjuet!
Kristian og jeg tok turen til svenskegrensen idag for å hamstre inn kjøtt og ost til en billig penge. Jeg har alltid hvert glad i å reise til grensen på handletur, men det er genialt når du er en såkalt fattig student som ønsker å spare mest mulig på alt en kjøper og det gjorde vi. Vi kjøpte totalt rundt 7 kilo kjøtt og 2 kilo med gulost som skal holde for oss i over en måned til under halve prisen av hva det hadde kostet oss hjemme i Oslo. Det kaller jeg en god deal! Ellers kjøpte vi kun ting vi trenger eller det vi hadde lyst på som er billigere i Sverige eller som var på tilbud.


Vi fant og kjøpte 1300g med kokosolje. Nå skal det bakes! Haha, en venninne anbefalte kokosolje til meg for en god stund siden som sminkefjerner og hårkur, men jeg kom meg aldri til å kjøpe det fordi det er så dyrt på helsekosten. Et glass med 500g på helsekosten koster 199,- og vi fikk de 1300g til 400,- på Bodypowder. Ønsket meg spesielt kokosolje siden de fleste gode oppskriftene jeg har funnet inneholder mye kokosolje. 


Disse duftlysene kjøpte vi og skal ha dem i den nye leiligheten. De lukter utrolig godt og ble kjøpt på salg, ta 2 betal for 1. Designet er fint, og lukten er nydelig. En venninne av meg har disse, så jeg har allerede luktet på dem når de er blitt tent. Enkelte duftlys lukter ikke det samme når de blir tent, så jeg kjøper og bruker kun duftlys jeg vet lukter godt og som jeg ikke blir kvalm av. Mange duftlys har en tendens til å være altfor søte og lukten i rommet blir bare kvalmt, men disse anbefaler jeg til de som er glad i duftlys. 


Fiberhusk som koster rundt 150,- på helsekosten om jeg ikke husker helt feil, koster på max i mat 70,-. Så for deg som bruker mye fiberhusk anbefaler å sanke inn når du er på harryhandel i stedet for å betale dobbelt pris her i Norge. 


70% sjokolade fra premium er noe vi bruker hver eneste dag og de var på tilbud 2 for 30,- på godtebiten. De som vi kjøpte nå i appelsin og chili skal vi teste ut som kakao, hvor jeg kommer til å legge ut oppskrift på senere på bloggen.

Hva pleier du å hamstre når du er på grensehandel?
Siden Kristian og jeg har fått ny leilighet og skal flytte inn i om ca. en måneds tid har jeg allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal innrede og hvordan jeg ønsker at den nye leiligheten skal se ut, men det er virkelig ikke lett. Jeg er fortsatt i tenkeboksen, men jeg har en viss anelse om hvordan jeg ønsker at stuen skal se ut og fant frem et par bilder fra pinterest som får frem nogen lunde slik jeg ønsker det. 

Leiligheten vi har fått er et sted mellom 33 og 43 kvadrat meter, så vi kan ikke kjøpe de store møblene før vi har vært i leiligheten og målt nøyaktig lengde på rommene. Vi syntes leiligheten er utrolig fin, spesielt i forhold til utforming. Det er veldig greit at leiligheten er malt hvit, og vi satser på at ingen som har bodd der før har malt i en annen farge da dette ikke er lov. Her får du sammen med oss en liten snikktitt på hvordan leilighet vi har fått:

Her er foreløpig moodboard i forhold til hva jeg ønsker nå, men den kan alltids forandre seg i forhold til hva jeg ser eller legger merke til senere. Det er alltid vanskelig å se for seg noe, for det er sjeldent det ender med å se ut slik man ønsker. Jeg ønsker meg en lys leilighet med kule detaljer i betong, tre og metall. Jeg ønsker også en del planter og blomster som kan friske opp utseendet og gjøre det lille ekstra.


Bildene er hentet fra Pinterest.
Lørdagen igår var noe helt for seg selv. Jeg spiste så utrolig mye godt og jeg hadde en super dag! Dagen startet med at Kristian og jeg forsov oss litt, men vi kom oss på rett spor ganske raskt. Da familien min var ankommet Oslo dro vi ned på mathallen for å spise brønsj. Jeg valgte Parma pizzaen på Pizzavino og den smakte himmelsk! Utrolig god og vært pengene. Den kan absolutt anbefales til alle pizza elskere!
Til dessert spiste vi is fra Paradis, der jeg valgte kaffe sorbeten. Den smakte kaffelikør, så om du er glad i kaffelikør er dette sorbeten for deg!

​Etter et par timers shopping tok vi en pause på Espresso house der vi smakte på tre forskjellige muffinser. Sjokolade, cheeskake og gulrotmuffins før vi fortsettet med shoppingen.

Etter vi var ferdig shoppet og hadde lagt fra oss tingene hjemme i leiligheten, spiste vi middag på TGIF (innkjøpene kommer i et innlegg litt senere denne uken). TGIF er favorittrestauranten til min mor, og siden vi skulle feire bursdagen til mamma og pappa, ble dette derfor valget for kvelden. Vi tok trikken ned til Aker brygge og rykket raskt frem i køen. Jeg spiste TGIF´s egen spearribbs med søtpotetchips til. Jeg har aldri prøvd søtpotetchips med det er virkelig noe av det beste jeg har smakt! Jeg skal finne en oppskrift som er minst like god og dele den med dere på bloggen, det er et løfte.Den kjekke kjæresten min. 

Et lite selfie med min søster.

Hva gjorde du igår?
Jeg starter alltid dagen med å sjekke sosiale medier, mail og spille mobilspill for å våkne ordentlig før jeg steller meg. I det siste har jeg fått dilla på spillet fiends forever. Om du elsker mobilspill du fort blir avhengig av så anbefaler jeg deg på det sterkeste å laste det ned og prøve! Jeg tror de fleste av oss har et elsk/hat forhold til avhengighetsskapende mobilspill. Hahaha!

Når jeg har våknet litt setter jeg på en spilleliste på høytaleren med behagelig musikk med litt fart i for å ikke få en jumpstart på morgenen, men en behagelig overgang. For øyeblikket er spillelisten mest en blanding av Kanye West og The Weeknd. Dette er noen av sangene jeg hører på:Disse bildene er hentet fra google.no
Good morning - Kanye
Homecoming - Kanye
Feel it coming - The Weeknd

For øyeblikket spiser jeg min hjemmelagde sjokolade yoghurt som jeg sverger til! Er du sjokoladefan er dette frokosten for deg. Det er utrolig godt og tar kjempekort tid å lage. Jeg finhakker sjokoladen og gjør den klar til morgendagen så er det kun enkle raske trinn før du har en deilig frokost. Link til oppskriften på min sjokolade yoghurt finner du HER.Etter frokost vasker jeg opp det jeg har brukt av oppvask, går på badet og pusser tenner. Deretter setter meg ved bordet og sminker meg, fikser håret og koser meg mens jeg danser og synger til musikken jeg har satt på. 

Har jeg ekstra tid om morgningen slapper jeg litt av eller rydder før jeg tar på dagens antrekk som allerede ligger fremme og tusler til skole eller jobb.

Hva er din morgenrutine?
Denne uken har alt hvert perfekt! Selv om jeg har hatt en slitsom og nervepirrende eksamen, har dette vært den beste uken jeg har hatt på lenge. Det er så gøy når alt virker å gå din vei. Ikke sant? På mandag fikk jeg mail om at jeg ønsket til et fellesintervju på onsdag til en jobb jeg har skikkelig lyst på. Fellesintervjuet var utrolig skremmende og uvant, men jeg kom meg igjennom det. Samme dag fikk jeg mail om tilbud til en leilighet jeg virkelig ønsker meg. Nå skal kjæresten min og jeg endelig bli samboere! For en herlig opplevelse det kommer til å bli. Torsdag fikk jeg en ny mail om at jeg var kommet videre til et personlig intervju! Er ikke det kult?

Idag kommer Kristian hjem fra en ukes tur i Trondheim så vi skal tilbringe dagen sammen og kose oss skikkelig. Imorgen kommer familien min en tur til Oslo. Vi skal spise god lunsj, shoppe litt og ikke minst blir kjøleskapet mitt fylt opp. Lørdagen blir avsluttet med en tur på TGIF for å feire bursdagen til mamma og pappa. Noe jeg gleder meg veldig til! 


Hvordan ser din uke ut? 
Det å spare penger er ofte kjedelig og vanskelig. Spesielt som student. Det er alltid noe godt som frister, enten det er mat, klær eller annet. Men med strenge regler og hjelpelinjer kan det å spare bli mye enklere. Det krever at man er sterk og tenker seg godt om før du drar kortet. Vær obs på det du kjøper og tenk deg godt om: Trenger jeg virkelig dette? Er det verdt det? Er dette sunt for meg? Jeg håper disse tipsene kan hjelpe deg og ikke minst, lykke til!
Start med å lage et månedlig budsjett som du SKAL følge. Du bestemmer budsjettet helt selv, men du skal ha en del som er sparing så du vet hvor mye du skal spare i måneden. Jeg bruker de pengene jeg sitter igjen med etter mat, husleie og annet. Når du får penger inn på konto, sett inn sum med pengene du vet du skal spare inn på en sparekonto. Når du får penger neste gang tar du de pengene du har til overs fra forrige måned med de du skal spare den måneden.

Lag matplan og handleliste ukesvis. Velg en dag i uken hvor du handler alt du skal ha, og handle kun det som står på listen. Med mindre du absolutt må, ikke dra på butikken igjen før neste uke.

Du trenger ikke kjøpe alt på en butikk. Trikset er å handle på ulike butikker, slik at du får de billigste produktene av det du trenger. F.eks kjøttdeig av storfe på bunnpris er ca.10 kroner billigere enn på Rema 1000. Bli orientert på de forskjellige prisene de ulike butikkene nær deg har. Sett bilen igjen hjemme, så får du en gåtur samtidig.

Apper som mattilbud er fantastisk. Slik får du med deg de like tilbudene alle butikker har. Rema 1000 sin app Æ får du 10% på alt frukt og grønn samt 10% på de ti tingene du handler mest. Coop extra har også en lignende app. 

Kjøp kjøtt og fisk i store mengder, det er billigere i lengden. Om du f.eks skal ha laksefilet en dag, kjøp en pakke med fire stykker, resten kan du putte i frysen og ha igjen neste uke. 

Ha alltid med matpakke og en flaske med enten vann eller saft i med på skolen. Slik unngår du å bli fristet til å dra på butikken eller i kantinen i pausen.
Går du på lavkarbo, men orker ikke lage middag og lyst på det man kaller typisk drittmat. Frykt ikke! Det finnes mange alternativer der ute. du må bare klar beskjed om hva du skal ha, og ikke ha når du bestiller. Det beste er likevel å lage mat hjemme for da vet du hva som er i maten din, men det hender ofte man blir fysen og da er det lov. Innimellom, ikke ofte.Kebab - når du bestiller kebab kan du be om en tallerken uten pommes frites eller pitabrød og heller få mer salat. Dressingen til Bislett kebab er under 6g karbohydrater per 100g så den fungerer. Andre kebab sjappers dressing vet jeg ikke noe om. Jeg pleier å bestille kebab i pita, men spiser ikke pitabrødet. Det er også en mulighet om du ikke spiser så mye og/eller ikke vil kjøpe kebab tallerken som er dyrere. 

Kinesisk eller thai - bestill det du ønsker, men spør om du kan få retten uten ris, men mer grønnsaker. 

Burger - burger kan du alltids spise men spør om du kan få uten brød eller kast brødet selv før du spiser den. Burgerking har en næringsinnhold tabell på nettet til hver enkel burger og til alle ingrediensene som er brukt. Slik vet du hva du skal bestille uten å risikere å spise for mye karbohydrater.

Peppes/ Pizzanini/ Dolly Dimples - skal de du er med ha pizza, bestill en salat. Salatene på Peppes er veldig gode og smakfulle så det anbefales. Pizzanini og Dolly Dimples har også salater.
I det siste har jeg ønsket noe søtere til frokost enn det jeg vanlig spiser, som er yoghurt naturell med sjokoladebiter og hakkede paranøtter. Jeg bestemte meg for å teste ut det å smelte sjokoladen og blande det inn i yoghurten og det ble en kjempe suksess! Jeg vil derfor dele denne oppskriften med dere. Fortell meg gjerne om hva du tenker og hva du syntes. Er dette noe for deg?

Du trenger:
2,5 ss yoghurt naturell
1,5 rute med 70% mørk sjokolade
Valgfri nøtter om ønsket

Fremgangsmåte:
Finhakk sjokoladen og eventuelt nøtter om du ønsker dette. Det fungerer godt både med og uten så valget er helt opp til deg. Sett skålen/ koppen i mikrobølgeovnen og la den stå med høyest temperatur i 30 sekunder. Tilsett yoghurten og rør til all sjokoladen er blandet inn. Yoghurten er kjempegod og perfekt når du har dårlig tid, men lyst på noe godt om morgningen.
Voila! Værsågod og nyt.
Oppskriften på spicy mandler hentet jeg fra Caroline Berg Eriksen sin bok "Fotballfrues dagbok". Jeg har alltid vært en stor fan av brente mandler, og tenkte kanskje jeg skulle prøve denne versjonen som likner. Nøttene er perfekte som et mellommåltid eller som snacks. Den er utrolig god og jeg anbefaler på det sterkeste at du prøver den! Når mandlene jeg laget første gang var spist opp, lagde jeg en runde til i tillegg til at jeg prøvde ut det samme på hasselnøtter og det funket veldig bra. Nå har jeg en spicy mix som du også kan lage. Velg ut dine favoritt nøtter og prøv det ut.

Dette trenger du:
250g mandler (eller valgfri nøtter)
4ss sukrin
1 eggehvite
Olje
Salt
Cayennepepper
kanel


Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 120 grader. Pisk eggehvite og sukrin til det skummer. Tilsett kanel, cayennepepper og salt og bland. Smak til du er fornøyd med styrken. Styrken på denne blandingen blir svakere etter steking. Putt mandlene i bollen og pass på at det blir godt blandet slik at du får nok på alle mandlene. 

Legg bakepapir på et stekebrett og strø litt olje over. Hell mandlene på stekebrettet og fordel. Sett inn i ovnen. Rør litt innimellom og pass på at de ikke blir for stekt. Jeg rørte hvert 10 minutt. Avkjøl før servering.Voila! Værsågod og nyt.
Spinatsuppe er ikke bare god og sunn, men den er også perfekt til å lagre og ta opp igjen senere. Hvis du lagrer bokser eller poser med ønsket mengde porsjoner og legger det enten i kjøleskapet eller i fryseren og varm den opp senere når det trengs. Da kan du spare mye tid når dagen din er hektisk. Om du ønsker kan du ha kokt egg til suppen.

Dette trenger du:
1 purreløk
1 løk
1 ss olivenolje
pose hakket spinat frossen
2 grønnsaksbuljong
8 dl vann
Créme fraiche
1 pakke bacon
Salt og pepper

Fremgangsmåte: 
Finhakk løk og purreløk og putt det i en kjele med olje og tint spinat. La det frese i et par minutter. Hell i vann, tilsett buljong og kok opp under omrøring. Mens suppen står og putrer, kutt baconet i terninger og stek i mellomtiden. Til slutt putt i créme fraiche for å tykne suppen. Jeg bruker 1/3 av boksen. 
Voila! Værsågod og nyt.
Slumring er ofte din beste venn, men alltid din værste fiende. Mange av dere kjenner kanskje raskt på strebet og stresset som følger med en tidlig morgen. Løper rundt for å rekke alt man skal gjøre, i tillegg som man ender opp med å somle litt og bruke unødvendig med tid fordi man ikke klarer å samle tankene ordentlig. Du rekker kanskje ikke alt du skulle ønske. Kanskje du dropper frokosten og løper til skolen eller jobb i siste liten. Ved å endre kvelds rutinen din med noen enkle grep, vil du få et par minutter tid ekstra om morgenen kun med noen enkle trinn. 

Jeg har samlet sammen mine beste tips som jeg følger til punkt og prikke. Jeg sparer minst en time om morgningen og jeg kan garantere at du vil få en bedre morgen om du jobber med å endre rutinen din. 

Legg frem klærne du skal ha på kvelden før. Vi jenter sliter altfor ofte med å finne ut av hva vi skal ha på oss og bruker fort veldig lang tid på dette. Har du allerede klart et antrekk når du våkner er det bare å slenge de på deg. Er du usikker på værforholdet, sjekk yr.no, storm.no og/eller vær appen på mobil. Noen ganger legger jeg frem et antrekk i tilfellet det skulle være kaldt, og et om det skulle være varmt, kun for å være på den sikre siden.

Stå opp så tidlig som mulig. Pass på at du får nok søvn. Endre døgnrytmen din slik at du legger deg tidligere, slik får du mer søvn og bedre tid om morgenen. Du slipper å stresse og føle deg utslitt på skole eller jobb. Står du opp tidlig, vil du få bedre mulighet til å våkne ordentlig og ta det rolig.

Gjør klar frokost og lunsj kvelden i forveien. Dette kan du spare mye tid på. Pass på at matpakken alltid er klar sammen med en flaske vann eller saft som du kan slenge i vesken på vei ut døren. Til frokost gjør jeg klart ved å kutte nøtter og sjokolade til yoghurt om kvelden. Det går også an å koke egg, lage klar en toast eller ostesmørbrød til steking. Hva enn du måtte ønske, gjør klart så mye som mulig.

Fiks håret før du legger deg. Det enkleste er å sove med fletter. Da får du søte bølger som passer til alt. Om du ønsker en annen look, retter eller krøller du håret før du legger deg. Når du står opp er det bare å gre igjennom og eventuelt sette det opp om du ønsker det.

Dusj alltid om kvelden. Det er mange av oss der ute som elsker å dusje og kan bruke flere timer i dusjen. Men det er ikke alltid det beste å stå en time i dusjen om man skal tidlig ut. Du blir ikke skitten av å sove, men husk å skifte sengetøyet ofte og ikke spis i sengen. Da vil du ikke føle deg like ren.
Dette er en veldig enkel og superrask middagsrett og er perfekt for deg som har liten tid til matlaging og i tillegg har lyst på noe godt. 

Dette trenger du:
Cherrytomater
1 boks champignon
2 koteletter
matfløte
Salt og pepper


Fremgangsmåte:
Stek kotelettene til de er gjennomstekt. I mellomtiden kutter du champignonen i biter og cherrytomater deles to. Når kotelettene er gjennomstekte setter du stekeplaten på lav varme, legger i tomatene og setter på et lokk til soppstuingen er ferdig. Finn frem en kjele. Smelt smør og stek champignon. Hell i litt matfløte og rør under oppkoking, hell i mer matfløte til du er fornøyd med resultatet og smak til med salt og pepper. 

Voila! Værsågod og nyt.
Noen har allerede hatt eksamen i år, og andre skal snart inn i ilden. Jeg har eksamen om noen få dager og tenkte jeg skulle skrive til dere mine beste tips for å bestå en eksamen i tillegg til å ha en ok+ opplevelse. Eksamen trenger ikke være vanskeligere enn det behøver å være. Du har hatt emnet en god stund allerede og du kan stoffet. Legger du til en positiv innstilling vil eksamen gå som smurt!

Få nok søvn. Ikke jobb med oppgaven til 04:00 om natten og sett alarmen til å vekke deg 08:00 om morgenen. Hjernen jobber ikke ordentlig uten søvn og det blir fort mye vanskeligere å jobbe godt og effektivt. Behold dine faste rutiner og få minst 8 timer med søvn. Se gjerne en episode av favorittserien din før du legger deg for å få tankene over på noe annet og slapp av, det fortjener du etter en lang dags hardt arbeid!

Jobb med andre. Flere hoder tenker bedre enn ett. Sitter du fast eller lurer på noe, har du alltid noen å spørre om hjelp. Dere kan også halvere tiden ved å finne kilder til forskjellige punkter i oppgaven, men ikke sitt og skriv selve oppgaven sammen da er det lett å bli tatt for juks da tekstene kan likne veldig på hverandre og i værste scenario bli tatt for kopiering av en annens oppgave. Det beste med å jobbe med andre er at du holder deg sosial, noe jeg selv blir motivert av.

Spis ordentlig mat. Under eksamen er det veldig lett å spise mye snop og drittmat som ikke er sunt for deg. Du skal likevel kose deg litt ekstra og du kan gå litt utover det vanlige når det kommer til mat valget. Unngå godteri og andre raske karbohydrater, da vil blodsukkeret ditt gå fra skyhøyt til kjempe lavt på veldig rask tid og du ender opp sliten og utmattet. Om du er fysen på noe godt, lag heller din egen snack som f.eks muffins, bounty biter, nøttemikser, osv. Men I stedet for å bruke vanlig sukker, bruk sukrin. Det gir den samme søte smaken som sukker, men har ikke samme påvirkning på blodsukkeret. Lag snacksen et par dager før eksamen, så du ikke bruker eksamenstiden på dette.

Belønn deg selv. Dette punktet er veldig likt det ovenfor, men poenget er; belønn deg selv for hvert spørsmål, punkt, avsnitt eller hva enn du måtte ønske med noe godt. Gjerne belønn deg selv med noe du har laget eller noe godt du har kjøpt. f.eks en neve nøtter for hvert kapittel du har lest i en bok, eller for hver side du skriver. Du bestemmer helt selv.Ta pauser regelmessig. Bestem deg for hvor lenge du skal jobbe før du tar pause. Jobb effektivt denne perioden, ikke la deg friste eller distrahere av sosiale medier eller andre ting. Når du har jobbet så lenge du har planlagt kan du belønne deg selv ved å sjekke mobilen eller nettsider på pcen, men ikke bli sittende for lenge. For lange pauser vil gi deg dårlig samvittighet i slutten av dagen når du ikke har nådd de målene du skulle ønske og du blir bare demotivert. Kroppen og hjernen behøver pauser for å kunne fungere og for at du skal kunne holde deg motivert og aktiv i prosessen. 

Få ut litt steam. Blir du frustrert og føler alt går til kjempe dårlig? Slå litt i luften, hopp opp og ned, ta deg en joggetur. Gjør noe som får ut frustrasjonen, når du er ferdig vil du føle deg mer klar til å fortsette når du setter deg ned igjen.

Les oppgaven nøye. En misforståelse av oppgaven er klar stryk, derfor må du lese igjennom eksamensoppgaven veldig nøye. Gjerne skriv den slik at du forstår hva som skal besvarer og gjøres, og ikke minst besvar kun det oppgaven spør etter. For mye urelevant stoff er ofte stryk. Pass på at alt er riktig i forhold til kilder, filformat, at hele oppgaven er besvart (ingen manglende tekst) og kontroll les mange ganger så du slipper skrivefeil. Skriv ut oppgaven og sitt med penn og papir, det er ofte du finner feil på papiret du ikke ser på pcen. Et annet lurt triks er å bytte oppgave med en venn og kontroll les for hverandre, dere vil da ofte finne feil hos hverandre man ikke selv registrerer. 
Les også nøye igjennom kompetansemålene i emnet og sørg for at du viser all kompetanse du skal kunne i teksten.

Sist, men ikke minst. Vær positiv! Start eksamen med å gi deg selv komplimenter og skryt til deg selv. "Dette klarer du!" "Dette er ikke et problem" "Du er smart", osv. Med en positiv innstilling er det alltid enklere å jobbe med oppgaven, selv når det føles ut som om du vil gi opp. Ikke la det skje.

LYKKE TIL!
Fisk er en naturlig kilde til Omega 3 og vitamin D. Fisk er med på å redusere sjansen for diverse sykdommer og kreft, derfor burde du ha fisk minst en gang i uken, men helst flere ganger så du kan holde deg frisk som en fisk! Om du ikke er så glad i fisk, burde du teste ut ulike oppskrifter og ulike fiskearter. Jeg likte ikke fisk til jeg prøvde litt forskjellig og fant de oppskriftene som passet meg best. 

Dette trenger du (2 porsjoner):
1 rød paprika
1 gul paprika
2 torskefileter
1 løk
1 pakke bacon
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt løk og paprika. Fordel på to aluminiumsfolie biter som er store nok. Strø på salt og pepper på grønnsakene før du legger fisken oppå. Pakk folien sammen slik at den blir tett. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Mens fisken er i ovnen kutter du baconet i terninger og stek i en panne uten smør eller olje. Når fisken er ferdig, åpner du folien og fordeler baconet på begge filetene.
Voila! Værsågod og nyt.
Denne retten er perfekt for deg som elsker sterk mat! Du velger selv styrke ved å legge til eller trekke fra mengde chili og styrken på taco sausen. Er du ikke glad i sterk mat, er det mulighet for å fjerne chilien. Da blir den ikke sterk, men likevel god. Jeg vil anbefale å ha i chili for å få det lille ekstra. Server med rømme om du ikke er så glad i styrken, spesielt om den du spiser med er. Rømme er godt i tillegg som den forhindrer at det sterke treffer tungen. 

Dette trenger du (4 porsjoner) :
500g strimlet svinekjøtt
1 løk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
boks hakkede tomater
1 rød paprika
1 grønn paprika
285g store hvite bønner
Taco saus (valgfri styrke)
Salt

Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, løk og kutt chilien. Dette steker du sammen med svinestrimlene. Stek i to omganger.


Bytt til kjele og legg i det som er ferdig stekt. Når alt er stekt heller du i de hakkede tomatene. La det småkoke litt, mens du hakker opp paprikaen.

Når tomatene har småkokt i 3-4 minutter, tilsetter du paprikaen og bønnene i mixen.

Til slutt heller du i taco sausen og rører litt på svak varme før du serverer. 


Voila! Værsågod og nyt.
Denne retten kan selv den minst erfarne på kjøkkenet mestre. Et stort bonus i tillegg til at retten er så enkel og grei, er at den er utrolig smakfull og god! Om du ikke har grill av noe slag, kan du løse dette ved å grille kotelettene i ovnen på 200 grader og gjør slik du ellers ville gjort på grillen. 

Dette trenger du: (2 porsjoner)
En boks cherrytomater med stilk
En halv bunke med asparges
Marinade (valgfri smak)

Fremgangsmåte:


Mariner kotelettene og la det stå og marinere i 3-4 timer før grilling.Grill kotelettene til de er gjennomstekt. Prøv å ikke snu de så ofte, da mister de fuktigheten og blir tørre. Grill tomatene og aspargesen. Server med valgfri dressing til. (Her bruker vi hjemmelaget hvitløksdressing).Voila! Værsågod og nyt.
Jeg vil starte med et stort tips! Ha elektrisk visp av noe slag om du skal lage denne isen hjemme. Ingen er perfekte noe jeg gjerne vil vise på bloggen. Etter å ha kjøpt inn ingredienser fant vi ut at alt som skal i denne isen skal stivpiskes. Haha, derfor ble den ikke helt optimal, men den var likevel veldig god. 

Dette trenger du: (4 porsjoner)
3 eggeplommer
2 ss natreen (søtningsstoff)
3 dl fløte
1 ts Vaniljepulver
Kokesjokolade 70%

Fremgangsmåte: 
Stivpisk eggeplommene og natreen til eggedosis. Den skal være så stiv at du skal kunne skrive Ole og skrive ferdig e´en før o´en forsvinner. Så stivpisker du fløten og vaniljesukkeret til krem. Pass på at det ikke blir smør, da blir ikke konsistensen på isen så bra (dette som skjedde oss). Deretter tar du en slikkepott og blander kremen og eggedosisen. Til slutt river du eller finhakker ønsket mengde sjokolade og rører det inn. Ta aluminiumsfolie på topp og i bunn av formen så slipper du krystallisering i isen. Sett i frysa, etter 4 timer er den klar for servering.

Voila! Værsågod og nyt!
Ettersom vi kjøpte kyllingfilet som allerede er kuttet opp, ble det vanskelig å fylle dem. Derfor er dette vår versjon av "ostefylt" kyllingfilet. Den er ikke fylt, men den smaker likevel like godt! 

Du trenger:
Kyllingfilet
Ost
Tine kremost krydder
2 tomater

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Riv eller kutt ost i passende biter til fileten. 

Kutt tomatene i skiver og fordel de utover en ildfast form.Smør kremost på kyllingfiletene og plasser de oppå tomatene. Deretter legger du ost på toppen.Stek i 15 minutter.

Voila! værsågod og nyt.
Osteflarn er et godt tilbehør til middagen, men er også veldig godt alene som snacks. Det er enkelt å lage i tillegg som det smaker helt nydelig. Dette er garantert en favoritt!

Dette trenger du:
Revet ost

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader. Ha bakepapir på et stekebrett og legg ristet ost på i ønskelige mengder. Sett i ovnen og stek til du selv syntes de er gode. Vi liker dem litt crispy og har de i ovnen i 10 minutter. Avkjøl før servering.

Voila! værsågod og nyt.
Salat er den perfekte middagen spesielt for studenter. Den er sunn, god, mettende og passer perfekt om du går på lavkarbo. Du velger selv hvilke ingredienser du ønsker og ettersom hva du har råd til. En salat kan gi middager for flere dager med de rette ingrediensene som fyller magen. Denne salaten er nok til 4 porsjoner. Om du ikke er en storspiser er restene perfekt som lunsj eller til middag igjen dagen etterpå.

Du trenger:
1 agurk
3 tomater
1 løk
2 store champignon
1 pose bladspinat
kyllingfilet
feta ost

Fremgangsmåte:
Kutt opp agurken og tomatene i den størrelsen du selv ønsker. 

Fres løk og champignon i en stekepanne på middels varme. Stek til champignonen er gyllen.

Når det er blitt gyldent, legg den i salatbollen med agurken og tomatene.

Kutt kyllingfilet slik du foretrekker, og stek på middels varme til kyllingen er gjennomstekt. Krydre for mer og bedre smak. Ha bladsalat i salatbollen, så kyllingen og til slutt topp med fetaost.Voila! Værsågod og nyt. 


Emilie Normann-Hansen
Hei! På bloggen vil du få tips og andbefalinger samt gode og sunne oppskrifter. Det er også innslag fra min personlige hverdag og tanker jeg har. Håper du liker det!


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mars 2017 · Februar 2017Kategorier


· Blogg · Helsetips · Innkjøp · Månedens favoritter · Oppskrifter · Tips og triks · Ukens anbefalingSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits