Mars måneden for meg har vært litt opp og ned, men likevel veldig bra på mange måter. Jeg har startet i jobben og første lønn har jeg allerede fått. Håper April måneden blir fantastisk med ny leilighet og tur til Roma! Mars har vært litt stressende, men også spennende med pakking til leilighet, opplæring på jobb og forberedelse til eksamen hvor for første gang vi får karakter. Jeg er helt sikker på at April måneden kommer til å bli utrolig bra og gleder meg fantastisk mye!

Sang: Shape of you av Ed Sheeran er sangen jeg har hørt på mest denne måneden. Den er jo så fin og behagelig å høre på og ikke minst er den veldig fengende.

Film/Serie: Jane the virgin overrasket meg og er en utrolig bra og veldig typisk jente serie. Grunnen til at jeg begynte å se på serien var fordi jeg ikke hadde noe mer og se på, og skulle bare være noe å ha på i bakgrunnen, men jeg ble positivt overrasket og ble skikkelig hekta. Gleder meg veldig til en ny sesong kommer på netflix og kan nesten ikke vente! Jeg så to sesonger på kun tre dager, noe som er veldig overraskende, da alle episodene varer 45 minutter og det er 22 episoder per sesong.


Bildet er hentet fra Google

Klesplagg: Denne måneden har jeg gått veldig mye i min rutete skjorte fra Zara. Jeg kjøpte den for 2 år siden, men har ikke brukt den noe særlig før nå som egentlig er veldig synd, for den er utrolig fin i både form og farge.Craving: Jeg har blitt skikkelig hekta på kakao, spesielt Espresso house sin mørke kakao med krem. Hjemme har jeg drukket veldig mye rett i koppen kakao. Den er billig og utrolig god, spesielt med krem. Ikke minst går det utrolig fort og er lett å tilberede den.

Mat: Det har gått veldig mye i toast denne måneden. Det er jo ikke så rart når toast er så enkelt og ikke minst utrolig godt!Hva er dine Mars favs?
1. Jeg var mummitrollet frelst da jeg var liten, og kan godt finne på å se noen episoder på en grå dag for å få opp humøret. (Fakta)
Det er så koselige vesener. Men det er likevel en litt creepy serie med Hufsa og de mørke skogene, men mummitrollene er så søte og gode som gjør at jeg fortsatt er litt fan. De er en stor del av barndommen min!


(Meg i mummi land 3 år gammel)

2. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm. Jeg elsker fart og spenning og elsker når pulsen øker kraftig og dette er noe jeg virkelig skal gjøre om ikke så lenge. (Fleip) Jeg har skikkelig høydeskrekk og for noen få år siden hoppet søsteren til en kollega av min mor i fallskjerm. Hun hoppet fra et fly med åpen propell(?) og ble halshugget (true story). Dette har bare gjort frykten for å hoppe i fallskjerm mye større.. 

3. Jeg har tatovering hvor det står made by; så mamma og pappa sin underskrift under foten. Tenkte det var morsomt med tanke på at det er de to som har laget meg når jeg tok den. (Fleip)
Jeg har vurdert det. Jeg syntes det er morsomt, og er en tatovering som ikke vil syntes noe særlig, men tror ikke jeg kommer til å gå for den. Vi får se.

4. Jeg ble ikke flink i matte før på ungdomsskolen da jeg bestemte meg for at matte var gøy. Det økte inspirasjonen og motivasjonen min til at det ble mitt favorittfag og gjorde at jeg gikk ut med 6´er både på ungdomsskolen og på videregående. (Fakta)
Ved å snu motivasjonen min og tenke at matte var enkelt og et morsomt fag gjorde at jeg gikk fra 3 til 6 i karakter. Jeg kom også opp i matte eksamen og bestod med glans!

5. Jeg gikk på dansing i over fem år og danset kanskje 8 forskjellige "danse retninger" som hiphop, moderne, jazz, latinsk, jazz ballett osv. (Fakta)
Dansing var min passion og jeg angrer fortsatt litt på at jeg droppet ut. Jeg gjorde det fordi skolen ble hakket viktigere og karakterpresset gjorde at dansingen ble lite motiverende på karakterene mine. Dessverre..

6. Jeg kan bli blind under graviditet. Det er en svulst som forårsaker dette og jeg gruer meg litt til den dagen kommer hvor vi skal ha barn. (Fakta)
Svulsten er ikke farlig (godartet) og jeg kan ikke dø. Den største risikoen jeg kan oppleve er å bli blind for alltid, noe jeg frykter. Under graviditet må jeg ha nøye oppfølging av en spesialist og min største frykt er å aldri få se barnet mitt..

7. Jeg er 50% norsk og 50% finsk. (Fleip)
Så vidt jeg vet er jeg helt norsk. Det kan hende jeg er 1% Svensk ellerno, men det vet jeg ikke. 

8. Da jeg var mindre led jeg av en sykdom hvor pillene gjorde meg skikkelig chubby og jeg lignet på personen på nudel posen du får kjøpt på butikken. Ettersom dette er en stund siden klarte jeg å komme ned til min vanlige og normale meg så nå er jeg normalvektig igjen. (Fleip)

9. Jeg får utrolig fort dårlig samvittighet ovenfor andre selv om jeg ikke behøver det og jeg egentlig ikke har gjort noe galt. Jeg lider veldig av snill pike syndrom. (Fakta) Dette er litt irriterende for jeg kan aldri gjøre noe feil, og jeg gremmes om jeg dummer meg ut ovenfor andre og om jeg sier eller gjør noe hvor jeg føler meg slem.
Våren er rett rundt hjørnet og det er på tide med en liten "vårrengjøring". Det er alltid forfriskende å kvitte seg med tingene man ikke bruker og lette på plassen i hjemmet. Men spørsmålet er alltid, hva skal jeg kvitte meg med? Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne og hva man skal kaste. Derfor har jeg skrevet noen punkter om hva man bør kvitte seg med.//Bildet er hentet fra google

Undertøy og sokker 
Når var det sist du ryddet i undertøy skuffen? Noe har sikkert ligget der en stund, og det er på tide å kvitte seg med dette nå. Prøv å husk sist du kjøpte undertøyet, se etter hull og kast om noe av dette stemmer. Det beste med å kvitte seg med undertøy, er at man har en unnskyldning til å unne seg nytt.
Du har nok en nok noen single sokker som ligger i skuffen i håp om å finne det matchende paret en vakker dag. Noen av sokkene har kanskje hull, eller er nedslitt på vei til å få hull. Spesielt hvite sokker har en tendens til å bli skitne og etter en stund blir de ikke like rene og hvite som før.

Tøm alt av skuffer og skap på kjøkkenet
Ta ut alle produktene du har fra skap, skuffer og kjøleskap. Kast det som går ut på dato og det som ikke blir brukt. Det som ikke er blitt brukt i fryseren finner du middager ut ifra det du har slik at du kvitter deg med mat som kanskje har ligget litt for lenge i fryseren. Gjør det samme med tingene i kjøleskapet som snart går ut på dato. Du kan også være kreativ å kombinere tingene fra kjøleskapet og fryseren til spennende og nytenkende middagsretter. Kanskje du finner en middagsrett du virkelig liker.

Sminke og hudpleieprodukter 
Sminke og hudpleieprodukter går ut på dato det også. Det er ofte jeg tar vare på produkter i tilfelle jeg kommer til å trenge det senere, men det er sjeldent jeg gjør. Ubrukte sminke og hudpleieprodukter er ikke noe å ta vare på.

Klær og sko
Det er flere måter å finne ut hva du skal kvitte deg med når det kommer til klær. Min favoritt metode er å henge alle kleshengere feil vei ettersom hva du vanligvis pleier. Når du har brukt et plagg og det er kommet tilbake fra vask henger du plagget riktig vei. Etter et halvt år kaster du det som ikke er brukt. Da er du også sikker på at du kun kaster det du ikke bruker. 

En annen metode er å lage tre ulike hauger, behold, usikker og gi bort. Du kan også ha en haug til klær du ønsker å klippe til og sy om. Ta ut et plagg om gangen fra garderoben og legg i den haugen du mener plagget skal ligge i. Når du er ferdig prøver du ett og ett plagg fra usikker haugen og tar det på. Vurder om du virkelig trenger dette, og om du kommer til å bruke plagget. Deretter legger du det enten i behold eller gi bort haugen.

Har du noen gode tips til hva man burde kvitte seg med?
Jeg så et slikt innlegg på bloggen til Christine Skundberg og syntes det var utrolig morsomt å svare på, så tenkte jeg skulle lage et slikt innlegg jeg også. Blir veldig morsomt å se hva dere tror er fleip eller fakta om meg. Innlegget til Christine finner dere HER!

1. Jeg var mummitrollet frelst da jeg var liten, og kan godt finne på å se noen episoder på en grå dag for å få opp humøret.

2. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm. Jeg elsker fart og spenning og elsker når pulsen øker kraftig og dette er noe jeg virkelig skal gjøre om ikke så lenge.

3. Jeg har tatovering hvor det står made by; så mamma og pappa sin underskrift under foten. Tenkte det var morsomt med tanke på at det er de to som har laget meg når jeg tok den.

4. Jeg ble ikke flink i matte før på ungdomsskolen da jeg bestemte meg for at matte var gøy. Det økte inspirasjonen og motivasjonen min til at det ble mitt favorittfag og gjorde at jeg gikk ut med 6´er både på ungdomsskolen og på videregående.

5. Jeg gikk på dansing i over fem år og danset kanskje 8 forskjellige "danse retninger" som hiphop, moderne, jazz, latinsk, jazz ballett osv.

6. Jeg kan bli blind under graviditet. Det er en svulst som forårsaker dette og jeg gruer meg litt til den dagen kommer hvor vi skal ha barn.

7. Jeg er 50% norsk og 50% finsk.

8. Da jeg var mindre led jeg av en sykdom hvor pillene gjorde meg skikkelig chubby og jeg lignet på personen på nudel posen du får kjøpt på butikken. Ettersom dette er en stund siden klarte jeg å komme ned til min vanlige og normale meg så nå er jeg normalvektig igjen. 

9. Jeg får utrolig fort dårlig samvittighet ovenfor andre selv om jeg ikke behøver det og jeg egentlig ikke har gjort noe galt. Jeg lider veldig av snill pike syndrom.

Hva tror du er fleip og hva tror du er fakta? 
Hei søte dere! Den siste uken har vært utrolig hektisk. Eksamen er like rundt hjørnet og planen var å forberede meg så mye som mulig siden jeg ikke skulle jobbe noe særlig denne uken, men slik ble det altså ikke. På mandag, tirsdag og torsdag skulle vi på skolen jobbe med et prosjekt til eksamen og lage en lampe til den praktiske delen. På torsdag fikk jeg en innkallingsvakt på jobben og takket selvfølgelig ja. På fredagen jobbet jeg som normalt, men hadde førstengingsvakt og var ikke hjemme før sent på kvelden og skulle tidlig opp på lørdag. Lørdag måtte jeg jobbe en time ekstra da det var veldig mye å gjøre og umulig å gå når jeg skulle. På søndagen skulle det meste gå til skolearbeider og forberedning, men fikk spørsmålet om ikke jeg kunne ta en vakt da også. Jeg ser selvfølgelig positivt på det at sjefen ønsker at jeg skal jobbe på hektiske hverdager selv om jeg er ny, da det må si at jeg er flink i jobben. Det er jo veldig synd at jeg ikke får gjort det jeg har hatt planer om å gjøre. Heldigvis har jeg fått sneket inn litt skolearbeid, selv om det har gått litt utover nattesøvnen.
Solaray sin betakaroten har jeg brukt siden jeg startet på betakaroten og er alltid utrolig fornøyd med produktet. Den er helt naturlig, noe som gjør at jeg tviholder på denne. Jeg ønsker ikke å putte i meg stoffer hvor jeg ikke har noen anelse om hva er. Denne betakaroten gjør ikke at du blir utrolig brun ved å bruke det, men du får en fin og naturlig farge og du blir ikke oransje. Den største grunnen til at jeg bruker betakaroten er for å forhindre at jeg blir veldig solbrent, noe jeg ellers blir. Jeg vil anbefale dere å starte med betakaroten allerede nå før påsken da solen begynner å komme. Betakaroten må du starte med en god stund før sommeren da produktet og kroppen vil tilpasse seg bedre. //Innlegget er ikke sponset.
Jeg har en idé om hva jeg ønsker i den nye leiligheten og hovedtanken er å gi meg selv positive tanker og en flott omgivelse rundt meg. Jeg føler at om man lager noe selv, kommer på ideer selv eller finner inspirasjon blir hjemmet en større del av deg i tillegg som du får ting ingen andre har. 

En av de tingene jeg ønsker å lage er kule og inspirerende bilder med quotes som jeg ønsker skal henge på innsiden av skap som passer til rommet jeg er i. For eksempel ønsker jeg i klesskapet å ha en inspirerende setning som forteller hvor vakker jeg er, og på kjøkkenet hvor god jeg er til å lage mat slik at jeg alltid får noe å smile av når jeg åpner en skapdør. Jeg føler ikke dette er like billig som quotes i rammer overalt. Dette blir mer et hemmelig og inspirerende innspill for meg selv og kjæresten min. Jeg skal fortsette å finne inspirasjon til flere ting jeg kan gjøre, men foreløpig er dette det jeg virkelig ønsker å gjøre for dette er noe jeg syntes er utrolig gøy!


Bildene er hentet fra Google.

Hva syntes du om ideen?
Jeg fant en tag med 25 spørsmål som jeg tenkte kanskje var litt morsom at jeg svarte på. Slik blir dere litt bedre kjent med meg og få vite unødvendige fakta om meg. Jeg syntes slike innlegg ofte er morsomt å lese på andres blogger, så jeg tenkte kanskje jeg skulle prøve det på min. Også er det bare å spørre om dere har noen spørsmål, seriøse eller useriøse, så kan jeg svare på det. Håper dere liker innlegget!

Hva er ditt mellomnavn? Jeg har ingen mellomnavn ettersom Normann er i bindestrek med Hansen.

Hva er favorittfaget ditt på skolen? På videregående og ungdomsskolen var favorittfaget matte og gym. Nå som jeg går på høyskolen er et emne som heter studiokurs favoritten, der vi jobber praktisk med rom og leiligheter som vi skal innrede på programmer og i små modeller.

Hva er din favoritt drikk? Jeg er veldig glad i kakao med krem og er kanskje favoritten, men om vi snakker drinker drinker må jeg nesten si Mojito.

Hva er din favoritt sang akkurat nå? Det må nesten ble Shape of you av Ed Sheraan. Den er så fin, og selv om det er en stund siden den kom ut, er jeg fortsatt ikke lei av den!

Hva er favoritt maten din? Det er så mye det, og vanskelig å bestemme seg. Må nesten si pizza, burger, fløtegratinerte poteter og indrefilet. Jeg er også veldig fan av grillet asparges og cherrytomater! 

Hva er det siste du kjøpte? Jeg er blitt så vandt til studentlivet og blitt veldig flink til ikke å kjøpe ting jeg ikke trenger. Jeg venter fortsatt på et par ting fra ebay som kan komme vært øyeblikk, og det er to flasker som skal brukes til trening og ha på skolen.

Favoritt boken gjennom tidene? Jeg leser ikke bøker så ofte, kun når jeg er i syden og ligger på solsengen. Den jeg husker best som da må være den beste er en krimbok hvor jeg ikke husker tittel eller forfatter, hehe..

Favoritt farge? Smaragdgrønn! Etter at jeg begynte studiene har jeg blitt obsessed med hva farger betyr og hva de gjør med humøret og kroppen. For det første er smaragdgrønn den fargen jeg som blond og blek kler mest. I tillegg er det en farge som stimulerer tankene og gjør at du slapper av. Når vi kjøper leilighet ønsker jeg at stue og soverom skal være i fargen smaragd.

Har du noen dyr? Nei dessverre ikke for øyeblikket, men jeg har skikkelig lyst på en del hunderaser. Jeg hadde kaniner i 2-3 år når jeg gikk på barneskolen og ungdomsskolen. Ofte så savner jeg å ha dyr, alltid noen å kose med og alltid noen som holder meg med selskap.

Favoritt parfyme? Escada Agua del sol er parfymen som jeg bruker for øyeblikket og er min nye favoritt. Den lukter utrolig godt og komplimenterer min egen kroppslukt på en god måte.

Favoritt ferie? Der har jeg mange, savner Spania turene som jeg ikke har vært på siden i fjor sommer, men jeg savner også turen vi hadde til Paris for et par år siden. Det var virkelig fantastisk!


 

Er du gift? Nei ikke enda, men en dag håper jeg Kristian setter seg på kne og frir til meg. Tenker på hvordan bryllupet vårt skal være og hvem vi skal invitere et par ganger i måneden.

Har du vært ute av landet, og såfall hvor mange ganger? Jeg har reis siden jeg var veldig liten. Jeg har vært i Spania minst 8 ganger og i Tyrkia minst 5 ganger. Jeg har også besøkt land som England, Egypt, Bali, Jordan, Frankrike, osv. Og om ca. en måned skal jeg til Italia for første gang, og jeg gleder meg!

Snakker du et annet språk? Jeg snakker selvfølgelig Engelsk siden det er obligatorisk på skolen i Norge. Jeg hadde også Fransk på ungdomsskolen, men jeg kan kun si noen få setninger og kan ikke svare om noen snakker til meg på Fransk.

Hvor mange søsken har du? Jeg har to, en søster og en bror, jeg er eldst. Jeg har også fått en fosterbror som flytter inn hos mamma og pappa allerede idag, og jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med han!

Hva er favoritt butikken din? Denne er litt vanskelig fordi jeg har så mange, men når jeg var i Polen nå i vinter fant jeg en butikk som heter Mohito som liknet litt på Zara, men var for meg der HM billig i pris. Så nå har jeg en favoritt drikk og en favoritt butikk som heter det samme.


 

Favoritt restaurant? Helt klart Dominos pizza om det kan defineres som en restaurant selv om det er en fastfood kjede.

Når var det sist du gråt? På natten for et par dager siden. Det var utrolig rart, og jeg hadde tenkt til å skrive et blogginnlegg om det. Jeg fikk ikke sove, og slet skikkelig med insomnia. Jeg var utrolig sliten og trøtt, og tankene førte meg langt inne i mitt eget hode. Det endte med at jeg begynte å gråte over tanker om død blant annet og var for meg utrolig rart, for jeg hadde ingen grunn til å begynne å gråte. 

Favoritt blogg? Kan jeg kun velge en? Haha, jeg har utrolig mange blogger jeg leser hver eneste dag, men om jeg skal ta en av de populære må det bli Krisssy.blogg.no. Jeg blir så inspirert og fascinert av den jenta, og hun er jo bare herlig! 

Favoritt film? The last song med Miley Cyrus og Liam Hemsworth i hovedrollen. Det var den første filmen jeg begynte å gråte av, og jeg sipper like mye hver eneste gang jeg ser den.

Favoritt TV show? For øyeblikket er det bloggerne på TV2. Jeg ser det på sumo, og jeg syntes det er utrolig interessant og morsomt å se hvordan våres største bloggere i Norge lever og hva de får oppleve. 

PC eller Mac? Der må jeg nesten si Mac. Jeg fikk min første Mac til min konfirmasjon som nå er 4 år siden vell, og etter det har jeg så og si kun brukt det. Hva du liker best å Pc eller Mac er jo en vanesak, og jeg er jo da vandt til Mac og må nesten velge Mac. 

Hvilken Iphone har du? For øyeblikket har jeg både Iphone 6 og 5 da Iphone 6 er skjermen knust og bøyd i tillegg som lyden ikke fungerer, og 5´ern tåler ikke kulde og skjermen svikter så fort jeg går ut i litt vind. Det blir ikke lenge til jeg skal kjøpe meg ny, jeg må bare spare opp litt penger først.

Hvor høy er du? Jeg er 164 cm lav.

Kan du lage mat? Jeg vil jo si at jeg kan lage mat. Når jeg var liten var jeg veldig interessert i å lage mat og bake alt jeg kunne og fikk styre fritt på kjøkkenet av mamma og pappa. Er det en jeg har lært mye av så er det pappa! Han er en sann mesterkokk på kjøkkenet.

Likte du om innlegget?
Spania er kanskje det jeg savner mest hele året og krysser ofte tankene mine. Bestemor og bestefar flyttet til Spania for ca. 2 år siden og jeg treffer de ikke så ofte lenger. Tid og penger strekker ikke alltid til som student. Med eksamner en gang i måneden, er det ikke så populært for meg å skulle reise fra forelesninger. Heldigvis kommer de til Norge om ikke så veldig lenge, og de har lovet å komme på besøk til oss her i Oslo.

Andre ting jeg savner med Spania er varmen og ikke minst muligheten til å kunne slappe av ordentlig. Ligge på solsengen og ikke tenke på noe. Det er også veldig god og billig mat der. Alt er generelt billigere i Spania og dermed savner jeg den massive shoppingen. Jeg sparer alltid opp masse penger før jeg reiser på tur slik at jeg kan kose meg litt ekstra. Menneskene er også ofte hyggeligere enn i Norge og de er mye mer serviceinnstilt. Jeg gleder meg til jeg skal tilbake og håper det ikke blir lenge til!Hva savner du?
Idag har både Kristian og jeg vært utrolig seige på morgenkvisten. Alt gikk så tregt og vi orket rett og slett ikke lage frokost. Dermed bestemte vi oss for å dra på Espresso house og spise en god brunsj. Jeg elsker å sitte på kafé med noe godt å drikke og spise. Det er så koselig å sitte i en kafé og enten snakke med gode venner og/eller familie, jobbe med skole eller bare å slappe av. Kafé er ofte litt dyrt, men etter dette besøket tenker jeg at vi må unne oss selv dette oftere. Jeg har alltid forbundet crossaint som dessert og spiser den vanligvis med sjokolade, men idag bestemte jeg meg for å prøve med skinke og ost som er litt oppvarmet. Det var overraskende godt, og jeg skal definitivt spise det igjen. 
Hei søtinger! Endelig har jeg fått ut fingeren og byttet bloggdesign. Jeg syntes det var på tide å bytte, da det jeg hadde ikke ville følge en del av instillingene i teksten når den ble publiser på bloggen, kontra da jeg skrev på plattformen. Det gamle var også generelt rotete etter min mening. Jeg ønsket ikke å bytte, kun for å bytte, men falt veldig for designet til Katrine Åstorp da det er så enkelt og fint. Neste gang jeg bytter ønsker jeg et eget og unikt bloggdesign, men velger å vente litt til jeg er helt sikker på hvordan jeg ønsker designet skal se ut.Jeg er veldig fornøyd med dette designet og mener bloggen blir mer ryddig og stilfull med små detaljer og uten effekter, sterke farger og/eller mønstre. Jeg har alltid elsket et hvitt, enkelt design, da bildene og innholdet på bloggen kommer mye mer frem. 
Nå er det kun 3 uker til vi får nøkkelen til den nye leiligheten og som vi gleder oss! Jeg klarer ikke vente så dagene har gått til å prøve å sortere hva vi skal beholde og hva som eventuelt skal kastes. Jeg har allerede pakket ned klær, sko og andre ting vi ikke trenger før vi flytter inn, og lagret det under sengen. Vi er kjempegira og har hatt lyst til å pakke ned alt vi eier og har siden vi fikk nyheten. Det er med slike store forandringer hvor jeg hater å vente! 

Dette er de beste sminkekostene jeg noensinne har hatt! Jeg fikk disse sminkekostene av min lillesøster til jul, men det var jeg som plukket dem ut. Selv om jeg har hatt de en stund nå og vasket de minst én gang per andre uke, har jeg fortsatt ikke hatt problemer med at de røyter. Altså de er helt fri for røyting og ikke minst kjempe lette å rengjøre. Kostene er myke og gode, samtidig som de fordeler produktet kjempebra. Grepet på kostene er også veldig godt. De er behagelige å holde i og bruke.Jeg anbefaler disse sminkekostene på det sterkeste! De er så gode, og ikke minst utrolig billige. Lillesøsteren min kjøpte de på ebay, og du finner dem HER! Jeg fikk 10 pcs Black Gold brushes.
Det skjer alt for mye for meg å prosessere for øyeblikket. Jeg har altfor mange tanker i hodet, og jeg overtenker alt som overhodet kan gå galt de neste ukene. Jeg vil bare at tiden skal gå fortere, og at denne perioden skal bli ferdig. Hver eneste dag er listen over ting som skal gjøres smekkfulle og det er alltid noe å gjøre. Jeg føler rett og slett at tiden ikke strekker til og det gjør meg veldig engstelig. 

De siste dagene har jeg vasket alt som kan vaskes før flytting, som kjøleskapet, komfyren, osv. Pakket sommerklær og andre ting vi ikke trenger før etter vi har flyttet. Jeg har skrevet notater for hele neste ukes skolearbeider, men slapper fortsatt ikke av. Opplæring på jobben kommer og går og vet aldri når neste opplæringsdag er. Jeg prøver å finne mer jeg kan gjøre, men vil ikke overpakke eller vaske mer enn jeg må, og eventuelt måtte gjøre det på nytt om et par uker hvor det jeg har gjort ikke var nødvendig. Vi skal flytte inn i en bolig som er i samme organisasjon som den jeg bor i for øyeblikket og har ingen anelse for hvor mye de mener jeg skal betale i løpet av denne måneden. Hjemmesiden deres har også veldig lite informasjon, og det gjør meg hvertfall stresset. Vi er tross alt studenter oppi alt dette, noe de kan ta hensyn til.

Jeg har så mange spørsmål jeg ønsker svar på så fort som mulig. Hvordan skal interiøret i den nye leiligheten være? Hva skal vi kjøpe inn? Klarer jeg eksamen? Skal jeg jobbe under eksamen og inn/utflyttingen? Hvordan blir husleien denne måneden? Hvor mye skal utbetales? 

Jeg må rett og slett bare satse på at alt går etter planen, og prøve å fokusere på dette i stedet for å overtenke, men det er veldig vanskelig når jeg ikke har noe kontroll overhodet!
I det siste har jeg lagt veldig godt merke til noen av mine uvaner, spesielt de jeg har nesten hver eneste morgen og kveld. Uvaner er ofte veldig irriterende, men likevel fortsetter man med uvanene sine og de er ofte unngåelige. 

1. Snooze mekanismen på mobilen må være min værste uvane. Hver eneste morgen klarer jeg å trykke på snooze knappen, og ofte gjør jeg det i søve uten å registrere det selv de første fem gangene.

2. Jeg har en tendens til å legge meg veldig sent om kvelden selv om jeg har forelesning eller jobb tidlig om morgenen. Jeg får aldri sove før 01:00 uansett hvor hardt jeg prøver eller hvor tidlig jeg legger meg.

3. Jeg blir fort ukonsentrert og mister fort fokus til sosiale medier og serier. Spesielt om jeg skal jobbe med skole eller skal noe viktig.

4. Jeg begynner nesten alltid å rydde og jobbe med skolearbeid og blogg rundt 23:00 når jeg egentlig burde legge meg. 

5. Uansett hvor sliten jeg er om kvelden klarer jeg ikke sovne. Jeg ligger og tenker på alt og ingenting, noe som holder meg våken. Men om dagen kan jeg sovne uten å merke at jeg er sliten. Noe som alltid irriterer meg. 

6. Tiden flyr om morgningen og selv om jeg har kjempegod tid, går jeg alltid ut døren for sent i forhold til tidspunktet jeg tenker er best å komme seg ut på.

Hva er dine uvaner?
I den siste tiden har jeg lagt meg midt på natten og stått opp på formiddagen. Det blir fort sånn når en tar hjemme studier på et emne. Vi har kunsthistorie for øyeblikket og jeg føler foreleseren ikke klarer å formulere seg godt, i tillegg som hun pusher på med masse informasjon og lite eksamensrelevant i forelesningene sine. Derfor holder jeg meg heller hjemme, der jeg føler jeg får gjort mye mer og studert mer effektivt. På Tirsdag hadde jeg min første vakt på jobben, som ikke var noe problem da jeg begynte 15:00, men idag skulle jeg opp 04:00 på natten for å rekke vakten som begynte 06:15. Siden jeg hadde en dag imellom vaktene mine, heldigvis for da hadde jeg muligheten til å snu døgnrytmen litt. Jeg måtte jo endre døgnrytmen drastisk da jeg skulle stå opp samme tid som jeg har lagt meg i 1-2 ukers tid.På onsdagen la jeg meg 02:00, og satte på alarm 08:00. Med kun 6 timers søvn er jeg ganske sliten resten av dagen, og får god mulighet til å sovne igjen tidlig på kvelden. Hadde planer om å få 8 timer søvn før jobb, som jeg tenker er ganske smart. Så jeg la meg 20:00 og satte alarmen klart til 04:00 og jeg sovnet umiddelbart. Men så teit som kroppen min er, våknet jeg 02:00 og fikk ikke sove igjen. Så jeg sto opp, så på litt serier og fikset meg klar til jobben. Nå som jeg er ferdig på jobb har jeg allerede vært våken i over 12 timer og kan ikke legge meg før senere i kveld siden jeg skal tidlig på jobb imorgen også. Det føles ut som om jeg har døgnrytmen fra helvete akkurat nå, men slik er det vell hver gang man skal snu døgnrytmen fra en dårlig til en bedre?
Kristian lager den beste toasten etter min mening. Den smaker som wienertoast, og det bringer fram mange gode barndomsminner! Når jeg var liten og kioskene ved langrennsløyper og kebab kioskene solgte wienertoast var det alltid førstevalget mitt. Jeg har lyst til å dele hemmeligheten bak denne toasten med dere, og du vil aldri til å gjette hva det er! Haha det høres litt rart ut, men bremykt er hemmeligheten, og mye av det. Det eneste som brukes for å lage toasten er toastbrød, kokt skinke, ost og bremykt. Smør et tykt lag smør på skiven og så på toppen av toasten for det beste resultatet. 

Har du noen gode tips for den beste toasten?
Jeg tror jeg har den rareste sove metoden noen sinne når det kommer til netter hvor jeg ligger og vrikker og snur meg i flere timer. Det hender jeg blir veldig irritert over meg selv da jeg ikke får sove og bruker metoden jeg har hatt så lenge jeg kan huske. Metoden går ut på det at jeg skremmer meg selv til søvn og har gjort dette siden jeg var en liten jente (tror det er så lenge siden som begynnelsen av barneskolen). Likevel har jeg aldri fått mareritt etter å ha brukt metoden og den hjelper hver eneste gang. 

Metoden er slik; jeg lager meg et scenario hvor jeg blir overvåket av det skumleste jeg vet om. Jeg må ligge helt stille, ikke bevege en muskel, eller endre stilling uansett hva. Om jeg gjør dette tenker jeg at skikkelsen dreper meg. Når jeg var liten var denne skikkelsen et Loch Ness liknende vesen, mens nå er det djevelen fra skrekkfilmen Annabelle som jeg syntes er utrolig creepy og skummel.. Haha, er ikke dette merkelig? Føler meg litt som psykopat ellerno, men den fungerer og derfor bruker jeg den til dags dato. Jeg brukte den sist for ikke så mange netter siden, og det var slik jeg kom på å fortelle den til dere.

Har du noen liknende sove metode?
Noen ganger er det vanskelig å være kreativ med bloggingen og inspirasjonen er der rett og slett ikke, selv om du ønsker å det. Bloggesperren treffer oss alle en gang i blant og man får lyst til å røske seg i håret. Når jeg sliter med hva jeg skal publisere har jeg på forhold noen innlegg som allerede er laget klart, og ligger i arkivet mitt, klart for publisering. Det er også genialt på dager hvor du har veldig mye å gjøre, og liten tid til bloggen. Her har du noen tips til hva du kan blogge om når kreativiteten streiker:

Ulike fakta om deg selv
Dette kan være innlegg med noen setninger om deg selv, dine største frykter, uvaner, eller bare morsomme eller generelle fakta om deg selv. Det er også fint for dine lesere å bli bedre kjent med deg som person og de får et større innblikk i hvem du faktisk er.

Tingene du gleder deg til
Det kan være alt fra hva du skal i sommer, måneden som kommer, eller høydepunktene du skal dette året. Det er gøy å lese hva andre skal gjøre, og kanskje leserne dine får inspirasjon til hva de selv vil gjøre senere.

En anbefaling av favorittene dine
Anbefal produktene eller plaggene du sverger til, og som alltid er dine go to. 

Tips
En går aldri tom for tips, og leserne dine vil aldri få nok av det. De tipsene du har lært kan være nyttig og interessante for dine lesere da det kan være noe de setter veldig pris på og tar med seg videre i sin hverdag.

Inspirasjon
Del tingene du blir inspirert av og inspirer andre i samme slengen. Lag en moodboard/ collage av ulike bilder, personer eller hva det enn skulle være som inspirer deg.

Spør leserne dine
Kanskje leserne dine har noen spørsmål om hvem du er, eller generelt lurer på noe. Leserne dine vet som regel hva de ønsker å lese, og kan gi deg noen tips til hva de ønsker at du skal skrive om.

Har du noen gode bloggesperre tips?
Denne uken ble det Mary Kay produkter igjen. Jeg er så utrolig fornøyd med merket når det gjelder hudpleieprodukter. Og dette er min beste anbefaling når du ønsker et resultat av silkemyke hender, eller om du har noe klissete på hendene du ikke får bort. Disse produktene lukter kjempegodt og jeg ble avhengig etter første bruk!

Jeg anbefaler deg å ikke bruke disse produktene eller andre liknende produkter mer enn 1-2 ganger i uken da hyppig bruk kan føre til små sår. Som nevnt overfor har jeg vært veldig avhengig av disse produktene og gikk på den smellen. Hendene mine var dekket av papirkutt liknende sår før jeg innså at jeg overdrev bruken. Jeg brukte håndskrubben hver gang jeg vasket hendene mine i stedet for vanlig håndsåpe, hehe.

Når det gjelder håndlotion fører et overdrevent bruk til at huden blir avhengig av fuktighet utenifra det kroppen selv produserer. Når du ofte påfører fuktighet på huden er kroppen smart og gir beskjed at det allerede er fuktighet på de ulike områdene og at kroppen ikke lenger trenger å produsere like mye fuktighet. Ved et veldig overdrevent bruk, vil den registrere at det kanskje til og med er for mye, og vil slutte i en periode å produsere fuktighet til disse områdene. 

Nå som det er kaldt er det spesielt lett å blir tørr på hendene. Det er ikke farlig å bruke håndlotion. Du må bare ikke bruke det for ofte da konsekvensene nevnt ovenfor skjer, men en gang i ny og ne når det virkelig trengs, gjør det ingen skade.Trinn 1: Skyll hendene med vann og ta en pumpe med håndskrubb. Gni godt mellom hendene likesom når du vasker dem til vanlig. Skyll av.

Trinn 2: Neste produkt er ett fett basert produkt, om jeg ikke husker helt feil? Den er veldig effektiv mot tørr hud og skal kun smøres på spotter der du virkelig er tørr. La den virke inn og skyll deretter lett med litt vann.

Trinn 3: Avslutt med håndlotionen og la den synke inn.
Det skjer så mye i livet mitt akkurat nå og det er utrolig mye jeg gleder meg til som jeg ønsker å dele med dere! Det er alltid gøy å ha noe å se frem til, spesielt når det er mye. Det gir meg fremdrift og motivasjon i tunge studetider med mye skole og eksamensforberedninger.

Roma
Vi vet ikke nøyaktig dato enda, men hele familien skal til Roma. Søsknene mine, Kristian og jeg fikk denne turen i Julegave av mamma og pappa. Jeg gleder meg til denne turen av mange grunner. Jeg aldri har vært i Italia, men jeg har alltid hatt lyst til å reise dit. På skolen lærer vi ofte om bygg og kunstverk i Roma og gleder meg til å se dette i virkeligheten. Dette blir også den første reisen med min nye fosterbror og jeg gleder meg skikkelig til å ha han med. Sist men ikke minst gleder jeg meg veldig til maten vi kommer til å spise! Italia er kjent for sin gode mat som jeg gleder meg til å smake.

Ny leilighet
Dette er et stort skritt for oss som et par og jeg kunne ikke gledet meg mer! Vi blir offisielt samboere. Jeg er vandt til å dele kjøkken og bad med en annen person jeg ikke kjenner, og det trenger jeg ikke lenger nå, noe som blir utrolig deilig. For øyeblikket bor jeg i en leilighet på 12 kvadrat og den minste leiligheten vi kan få tildelt er på 33 kvadrat med stue. Det er nesten tredoblet av det jeg har nå. Det blir deilig!

Sol og varme
Å kjenne varme på kroppen er det beste! Du slipper å fryse, som er en lettelse for meg som fryser konstant når det er kaldt ute, uansett hvor mye jeg kler på meg så fryser jeg altfor ofte. Når varmen kommer er det deilig å gå i lette klær og det er enklere å finne mer inspirasjon og være kreativ når det kommet til antrekk. Starte i den nye jobben
Jeg syntes det er utrolig spennende å starte i ny jobb. Det blir annerledes og mener jeg kan lære mye av denne erfaringen. Barista er et yrke jeg brenner for og vil dele min lidenskap med mine nye kollegaer og kunder. Jeg har møtt noen av mine nye kollegaer og de er snille og søte mennesker og virker som veldig gode mennesker som jeg gleder meg til å jobbe med. Ikke minst er det veldig gøy å bli en del av Espresso House.

Sommerferie
Å som jeg gleder meg til ferie, endelig være ferdig med alle eksamener og bli ferdig med skole bare i en liten periode. Jeg vil få mer tid til venner og familie. Er det noe jeg gleder meg til utrolig mye så er det grillmat. 

Hva gleder du deg til?
Jeg blir gal! For to somrer tilbake var jeg i Spania med en god venninne og vi kjøpte verdens beste salt karamell duftlys. Den lukter utrolig godt! Det er bare et lite problem. Den er kjøpt i Spania på Primark og det var kun en igjen i home avdelingen deres uten pris og lokket som egentlig skulle ha vært på. Damen i kassen så veldig forvirret ut og fant ikke ut av prisen hun heller, så det ente med at jeg fikk den til under 1 Euro. Nå begynner den å gå tom eller den er halvveis.. Venninnen min og jeg har sett i alle Primark butikker siden vi kjøpte den når vi har vært på tur uten hell. 

Det har vært et mysterie for oss i snart to år. Er det noen som eventuelt har sett den på en Primark butikk eller vet om den ikke tilhører Primark i det hele tatt? Jeg begynner å få mistanker om at en av de besøkende i butikken har lagt den igjen for en eller annen merkelig grunn, haha. Mer sannsynlig er at det var special edition og selges ikke lengre.Hva er favoritt tingen din for øyeblikket?
Sist jeg kjøpte meg nytt treningstøy var på ungdomsskolen. Altså 4 år siden og det er helt klart på tide å kjøpe nytt. I det siste har jeg siklet veldig på de matchende Stronger settene og har rett og slett falt pladask for dem. De er litt dyre, men når jeg først skal kjøpe meg treningstøy ønsker jeg å kjøpe noe jeg faktisk liker og kommer til å være fornøyd med en god stund fremover. Det eneste problemet er at jeg har lyst på alle de 6 settene jeg har lagt til under, men skal kun kjøpe to sett.


       1. Tightsen finner du HER!                                        2. Tightsen finner du HER!                                         3.Tightsen finner du HER!

           4. Tightsen finner du HER!                                      5. Tightsen finner du HER!                                   6. Tightsen finner du HER!

Hvem syntes du jeg burde velge?
Her om dagen så jeg en video fra Tasty hvor de lagde en form med pulled pork og søtpoteter. Jeg prøver alltid å finne nye oppskrifter og leke meg litt og prøve frem til hva som kan være godt og passe sammen. Når jeg lagde søtpotetsticks for ikke så lenge siden klarte jeg å kutte litt for mange strimler enn det vi egentlig trengte og jeg fikk veldig lyst på søtpotetmos. Jeg ønsket å prøve det å lage pulled chicken og Kristian og jeg er en stor fan av BBQ, så det ble middagen idag. Det ser ikke særlig delikat ut, men jeg sverger at det smakte helt nydelig! 

Dette trenger du (2 porsjoner):
1 stor søtpotet
2 kyllingfileter
Salt og pepper
1 ss smør

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og kutt opp søtpotene i biter. Legg kyllingfiletene på hvert sitt bakeark og hell ønsket mengde BBQ saus på kyllingfileten, snu fileten og hell saus slik at det er på begge sider. Pakk kyllingfiletene inn og sett i ovnen i ca. 20 minutter. Når kyllingen er ferdig, ta den ut og bruk en gaffel til å dele kyllingen slik at den blir "pulled". Når potetene er ferdig, ta ut vannet og tilsett salt, pepper og smør. Mos og bland godt sammen. Dette er valgfritt, men du kan ha revet ost på kyllingen.
Voila! Værsågod og nyt!
Det er kun to personer jeg stoler på når det gjelder mine bryn. Min aller beste venninne som er veldig dyktig og en som eier en skjønnhetssalong som jeg lot fikse brynene mine i tre år når jeg bodde i Horten. Nå som jeg bor i Oslo, ser jeg ikke venninnen min så ofte og er ikke så ofte i Horten at det er mulig å dra fast på skjønnhetssalongen, fikser brynene mine selv. Bryn er så utrolig viktig når det kommer til utseendet ditt, og form og farge har mye å si. Derfor tør jeg ikke dra til en random skjønnhetssalong uten en anbefaling, og har enda ikke funnet en som er flink. Jeg bruker øyenbrynsfarge fra Depend i fargen brunsvart som jeg kjøper på HM eller Lindex.


Før:

Jeg er alltid usminket da jeg fikser brynene mine. Slik risikerer jeg ikke at fargen ikke setter seg, da det kan være et lag sminke under fargen, som kan føre til ujevnheter i hårene etter fargingen.

Start med å smøre vaselin, eller i mitt tilfelle tegn med en øyenbrynspenn rundt brynene slik at fargen ikke setter seg i huden, og etterlater seg farge. Haha, det ser så stygt ut og man føler seg utrolig dum når man tegner rundt, men det er ingen som skal annet enn resultatet! 

Følg oppskriften på pakken og bland godt.

Påfør produktet og pass på at alt håret er dekket. La den virke etter ønsket styrke på fargen. Jeg lar min sitte i 20 minutter før jeg fjerner produktet.

Etter:

Når du er ferdig, napp og klipp brynene etter hvilken form du ønsker. Pass på at du ikke overnapper! Er du usikker på hva du skal ta er det best om du søler og sjekker det opp på internettet før du starter.

Farger du brynene dine?
Hei alle søte! Dagen så langt har vært veldig interessant. Kontrakten for den nye jobben er endelig underskrevet! Jeg har offisielt ny jobb. Kunne ikke gledet meg mer til å starte på ordentlig. Opplæringen begynner i midten av Mars. Jeg er litt nervøs og det gir meg mye å tenke på. Det skjer utrolig mye de neste ukene. Det meste er positivt, men hver dato denne måneden er proppet med ting som skal gjøres. Jeg sjonglerer mellom to fag for øyeblikket og begge krever mye lesing og notater. Det er en knapp måned til eksamen i kunsthistorie. Samtidig som studier og eksamen må vi pakke alt i leiligheten, fordi vi får nøkkelen til den nye samme dag som jeg skal innlevere eksamen. Oppå det hele har jeg da opplæring i den nye jobben og er redd fokuset skal ligge på alt annet som skal gjøres, og at jeg sliter meg fullstendig ut. Men motivasjonen er som mamma sier "Det ordner seg alltid for snille jenter" og jeg satser sterkt på at dette er tilfelle denne gangen.

Hvordan har din dag vært hittil?
Mary Kay sin serie med renseprodukter er de beste jeg har brukt! Falt pladask for produktet allerede etter første dag. Jeg har hatt denne serien i litt over ett år nå, og kan derfor ikke huske hvor mye jeg betalte.. Men med tanke på at jeg har brukt disse produktene hver eneste dag i over ett år, uten å ha kjøpt nye beviser jo at pengene er verdt det. Du trenger ikke bruke mye, og ansiktsmasken skal du kun bruke 2-3 ganger i uken. Må være ærlig å si jeg har vært litt sløv på ansiktsmasken til tider.. 

Jeg merket stor forskjell allerede etter første gangen jeg brukte settet. Natten etter første bruk hadde kvisene mine blitt mindre og forsvant litt etter litt for hver dag jeg brukte dem. Det er viktig å ta vare på huden sin og med tanke på at jeg bruker sminke nesten hver eneste dag, tenker jeg at det er utrolig viktig å rense huden skikkelig godt og nøye! Jeg begynner dessverre å gå tom, men kommer til å kjøpe meg et nytt sett når den tid kommer. 

Hvordan bruke produktene:
1. Start alltid med å skylle ansiktet med vann. Ta en liten pekefinger med cleanse og skrubb den godt inn for så å skylle produktet av.
2. Ta på masken om det er dagen du skal bruke den, og lar den virke i 3-4 minutter for så å fjerne masken med vann og klut/bomullspad.
3. Avslutt med hydrate som passer på at huden din ikke blir tørr. Det skal ikke mye av hydrate produktet på, for da du kan få kviser om det blir for mye fuktighet og støv og annet møkk vil feste seg bedre. Siden man ikke skal ha mye av hydrate passer jeg alltid på at ansiktet mitt er fuktig med vann og tar så lite produkt som mulig. Fordeler den utover i ansiktet og smører jevnt. 
// Innlegget er ikke sponset

Hvilke renseprodukter bruker du?
Det å holde seg i form og spise sunt er blitt en veldig viktig del av meg i det siste. Jeg har noen mål jeg ønsker å oppnå, og ønsker å forandre livsstilen min til det bedre. Hele oppveksten min har bestått av mye latskap og usunn mat samt mye godterier som er greit, men jeg vil leve etter andre regler fra nå av. Jeg har alltid vært naturlig tynn, men jeg sliter ofte med oppblåst mage som er en av de tingene jeg ønsker å unngå.

Grunnen til at jeg trener er i hovedsak, annet enn det som er skrevet, er at jeg føler meg mye mer opplagt og fresh etter en treningsøkt. Som om jeg har oppnådd noe etter hver gang. Jeg sover bedre de dagene jeg trener og opplever at jeg ofte har mer overskudd av energi. Energinivået mitt øker og det har jeg slitt med i det siste. Jeg har vært veldig slapp og sover veldig mye.. 

En annen ting er at det er utrolig gøy å både kjenne og se fremgang av muskler i tillegg som kondisen min øker. Jeg holder ut lenger og elsker når jeg er støl dagen etterpå for da vet jeg at jeg har gjort en god jobb! Det å bli støl er alltid målet mitt etter en treningsøkt og det motiverer meg til å fortsette. Å trene er også en god måte å holde seg frisk på. Det å være naturlig tynn kan fort bli farlig med en usunn livsstil. Ønsket er en frisk og sunn kropp og forhindre meg selv i å bli syk. 


Bildene er hentet fra Pinterest.
 

Det er veldig deilig å ikke måtte trenge hjelp til å løfte eller flytte tunge ting så mye som jeg har trengt tidligere. Det å føle at man er mer selvstendig og kan uføre diverse jobber på egenhånd er fantastisk! 

Jeg syntes det er gøy å trene og utfordre meg selv litt ekstra hver eneste treningsøkt. Det å pushe seg selv ekstra gjør at jeg føler treningsøkten er mer verdifull og jeg blir mer positiv og glad når jeg er ferdig. Det aller beste jeg vet er å dra til når jeg er så sliten at det føles ut som om jeg skal knele. For meg er det veldig motiverende for neste gang jeg skal trene, da jeg føler at jeg holder ut lenger og klarer mer. Mestringsfølelse er nøkkelordet!

Hvorfor trener du?
Idag var jeg så utrolig fysen på wok med nudler, og selv om vi egentlig ikke skal ha i oss pasta måtte jeg bare. Kun for idag! Det er tross alt Fredag. Jeg brukte Findus sin classiske wok blanding og Sweet chili sausen til Blue Dragon med kyllingfilet og cashewnøtter. Etter å ha spist på eat thai fant jeg ut at nøtter i wok er utrolig godt og en liten bonus til middagen. Jeg bruker de som ikke er ristet som jeg kjøper på mathallen i Oslo. 

Wok er både superraskt og lett å lage og ikke minst er det utrolig godt og sunt. Ønsker du en lavkarbo versjon av retten dropper du nudlene og/eller risen. Ha en super fredag!
I det siste har jeg slitt litt med motivasjonen til å begynne på skolen igjen etter en fantastisk lang og god vinterferie, og jeg vet jeg ikke er den eneste. Kommer man først inn i feriemodus er det vanskelig å snappe ut av den med det første! Jeg deler nå mine tips for hvordan jeg gjør studiene enklere og automatisk bedre De blir automatisk skikkelig motivasjonstips når du kommer inn i det og jobber. Det kan jeg love dere! Psst ingenting er gratis..Det aller viktigste er å møte opp i alle forelesninger, våken og opplagt. Det er sjeldent man har en god grunn til å ikke komme, men kan man ikke, så kan man dessverre ikke. Er du trøtt og sliten om morgningen er det ikke en dum idé å løpe seg en tur, eller trimme litt om morgningen. Da blir man opplagt og våken, i tillegg som du får deg litt morgentrim. 

Følg med i alle timene du er i og vær aktiv! Skriv notater mens foreleser snakker og still gjerne spørsmål. Har foreleser powerpoint så prøv å skrive stikkord med egne ord og ikke direkte fra powerpointen, da er det enklere å lære seg det foreleser underviser.

Skriv notater med penn og papir. Det er bevist at du lærer mer av å skrive notater på denne måten enn å notere med pcen. I tillegg så slipper du å miste fokus og bli fristet til å sitte på sosiale medier og sjekke andre nettsider. 

Når du er hjemme, sett deg ned med kun skolearbeidet og skriv notater fra boken og lagre alt i et word dokument, eller lag en ryddig mappestruktur. Slik blir det enkelt for deg å finne tilbake til ditt eget stoff når du sitter med eksamen og/eller skal øve på stoffet. 

Det som ofte hjelper meg når jeg sitter med et fag eller emne jeg ikke finner veldig interessant eller er veldig sliten og sliter med å følge med, så har jeg med noe godt som jeg sitter å sutter eller tygger på. Det øker min konsentrasjon og jeg følger ekstra godt med. Prøv dette du også!

Selv om du jobber med et slitsom, vanskelig eller uinteressant fag, tenk positivt! Endre holdning til faget og tenk gjerne at dette faktisk er interessant. Da vil du automatisk føle at det du jobber med er gøy og det vil øke arbeidsinnsatsen din tilstrekkelig.Ta pauser, men ikke alt for ofte. Bestem deg for hvor lenge du skal sitte og jobbe før du tar pause. Legg bort alt som kan distrahere deg og finn det frem igjen når du har jobbet så lenge som planlagt. Ha maks 15 minutters pauser og fortsett på samme måte til du er fornøyd med arbeidsinnsatsen for dagen.

Sitter du med en eksamen, men sliter med hvordan du skal begynne eller hva du skal skrive, er det veldig lurt å kun skrive et par stikkord. Bare skriv og skriv. Alt du kommer på. Det trenger ikke ha noe med emnet å gjøre og kan tas helt ut av kontekst. Så lenge du starter vil du takle skriveprosessen mye bedre. Når du begynner på den ordentlige oppgaven skal du ikke bry deg om skrivefeil. Rettskriving og tillegg i teksten ordner du senere. Så lenge du skriver alt du har i hodet der og da vil du fort føle en mestring, og at eksamen vil gå kjempebra!

Lykke til alle dere studenter der ute! Dette skal vi klare sammen! Vi må ha troen på oss selv først og fremst.
Hei dere nydelige! Jeg føler ikke jeg har introdusert meg ordentlig her på bloggen, så jeg tenkte jeg skulle skrive et par fakta om meg selv så dere får et større innblikk i hvem jeg er som person og litt diverse om meg. 1. Først og fremst er jeg 19 år gammel og kommer fra en liten by som heter Horten, ca. 15 min med bil fra Tønsberg (Norges eldste by). Nå bor jeg i Oslo og studerer interiørarkitektur som jeg selv syntes er utrolig spennende og interessant.

2. Både jeg og mine søsken er født den første i hver vår måned og det er 3 år mellom hver av oss. Jeg er født 1.August, lillesøster er født 1.Juni og lillebror er født 1.Desember. Som jeg syntes er veldig kult og ikke minst er det utrolig at mamma og pappa faktisk fikk til dette!

3. Jeg mener selv at jeg må være en av de største surrehuene i hele verden. Jeg kan glemme hva jeg selv sier, eller hva noen sier til meg sekundet etter at det er sagt, noe som ofte er veldig flaut om jeg ikke kjenner personen jeg snakker med så godt. Jeg sier ofte hæ og spør hva jeg selv sa.. Hahah! På jobb klarer jeg å unngå dette, selv om det skjer en liten gang i ny og ne, men da er jeg i såpass fokus at jeg må følge med litt ekstra.

4. Fordi jeg glemmer så fort er jeg dessverre blitt en listeperson! Jeg elsker å skrive lister og skriver alt jeg skal i løpet av dagen og om det er noe ellers, kun for å være sikker på at jeg gjør alt jeg har planer om å gjøre. Det værste er at jeg tror jeg er blitt så dårlig til å huske, nettopp fordi jeg skriver lister til alt.. Kan huske å ha lest noe om det og holder på å jobbe med å ikke skrive lister og heller jobbe med å huske.

5. Om kvelden sliter jeg med diverse tvangstanker; Blant annet får jeg får ikke sove med mindre rommet er ryddet til en viss grad, det kan være litt her og der som ikke er ryddet, men for mye har jeg ikke sjans til å sovne. Om det ikke er ryddet sover jeg ikke noe godt og får ofte mareritt. Antrekk og veske med alt jeg trenger må ligge fremme og klart så jeg bare kan ta det på meg når jeg våkner og dra med vesken ut døren. Vekkerklokken må være satt og jeg sjekker flere ganger at jeg har satt den på, kun for å være sikker. Jeg hater å komme for sent!6. Jeg må alltid være i bevegelse, jobbe eller fikle med et eller annet. Jeg klarer ikke sitte å se en hel film helt rolig uten å gjøre noe som helst. Jeg sitter ofte på mobilen, gjør skolearbeid eller blogger mens Kristian og jeg skal kose oss og se på film, hehe. Men han er veldig lik når det kommer til dette, og det er grunnen til at vi kun er på kino når det er en film begge to veldig gjerne har lyst til å se, for da klarer vi å sitte stille.

7. Jeg elsker å planlegge og fylle opp kalenderen med ting å gjøre. Jeg elsker å holde meg selv opptatt, elsker å tilbringe like mye tid med meg selv og med andre. Jeg prøver å finne tid til å være med andre, og gjøre ting alene og slappe av så ofte jeg kan. Det beste for meg er 50/50 med venner og kun meg selv. Jeg må holde meg sosial, men det er også veldig deilig å være alene i ny og ne.

8. Humoren min er utrolig dårlig! haha eller som min mor sier; veldig bra. Jeg ler av nesten alt og finner det morsomme i det meste. 

9. Jeg lever av ironi og sarkasme. Det er umulig for meg å ha en samtale uten å få inn litt ironi. Jeg er ikke den værste når det kommer til dette. Heldigvis! Og har aldri fått noe klager på dette, men det hender folk ikke skjønner at det er ironi. Noe som kan være litt kjipt.. 

10. Jeg er elendig på å forklare! Spør hvem som helst. Jeg er best på å vise visuelt og kan jeg ikke gjøre dette, sliter mottaker som får forklaring. Det er ofte jeg forklarer slik at det kun er jeg som forstår og det er veldig ofte et problem, haha!


Emilie Normann-Hansen
Hei! På bloggen vil du få tips og andbefalinger samt gode og sunne oppskrifter. Det er også innslag fra min personlige hverdag og tanker jeg har. Håper du liker det!


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mars 2017 · Februar 2017Kategorier


· Blogg · Helsetips · Innkjøp · Månedens favoritter · Oppskrifter · Tips og triks · Ukens anbefalingSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits