Om du ser etter et sunt, godt og mettende alternativ til frokost, kan havregryn være noe for deg. Du kan enten lage den varm eller kald, men personlig liker jeg varm havregryn best og lager det nesten alltid til frokost og/ eller lunsj. Hvis du er som meg og vil ha et sunt måltid er denne oppskriften perfekt. Den er også helt sukker fri om du følger oppskriften under. Det som er kjempebra med havregryn er at det er godt for fordøyelsen din og holder deg mett lenge i tillegg som det er utrolig godt.
 
Kristian lager den beste toasten etter min mening. Den smaker som wienertoast, og det bringer fram mange gode barndomsminner! Når jeg var liten og kioskene ved langrennsløyper og kebab kioskene solgte wienertoast var det alltid førstevalget mitt. Jeg har lyst til å dele hemmeligheten bak denne toasten med dere, og du vil aldri til å gjette hva det er! Haha det høres litt rart ut, men bremykt er hemmeligheten, og mye av det. Det eneste som brukes for å lage toasten er toastbrød, kokt skinke, ost og bremykt. Smør et tykt lag smør på skiven og så på toppen av toasten for det beste resultatet. 

Har du noen gode tips for den beste toasten?
Her om dagen så jeg en video fra Tasty hvor de lagde en form med pulled pork og søtpoteter. Jeg prøver alltid å finne nye oppskrifter og leke meg litt og prøve frem til hva som kan være godt og passe sammen. Når jeg lagde søtpotetsticks for ikke så lenge siden klarte jeg å kutte litt for mange strimler enn det vi egentlig trengte og jeg fikk veldig lyst på søtpotetmos. Jeg ønsket å prøve det å lage pulled chicken og Kristian og jeg er en stor fan av BBQ, så det ble middagen idag. Det ser ikke særlig delikat ut, men jeg sverger at det smakte helt nydelig! 

Dette trenger du (2 porsjoner):
1 stor søtpotet
2 kyllingfileter
Salt og pepper
1 ss smør

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og kutt opp søtpotene i biter. Legg kyllingfiletene på hvert sitt bakeark og hell ønsket mengde BBQ saus på kyllingfileten, snu fileten og hell saus slik at det er på begge sider. Pakk kyllingfiletene inn og sett i ovnen i ca. 20 minutter. Når kyllingen er ferdig, ta den ut og bruk en gaffel til å dele kyllingen slik at den blir "pulled". Når potetene er ferdig, ta ut vannet og tilsett salt, pepper og smør. Mos og bland godt sammen. Dette er valgfritt, men du kan ha revet ost på kyllingen.
Voila! Værsågod og nyt!
Jeg lovte å legge ut et innlegg så fort jeg fant en oppskrift på søtpotetchips. Oppskriften jeg har funnet frem fant jeg på fitnessbloggen.no, som du finner HER! Det ble utrolig godt, men jeg skal prøve meg frem og finne ut hvordan jeg kan lage chipsen enda bedre da de ikke ble helt slik jeg ønsket da jeg ville ha chipsen som snacks. Men potetene slik oppskriften er, er den perfekt til middager. 

Dette trenger du (4 porsjoner):
2 store søtpoteter
Grillkrydder
Salt og pepper
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Skrell potetene og kutt dem i tynne staver. Putt stavene i en bolle og putt i olivenolje, grillkrydder, salt og pepper og bland godt sammen. Fordel potetene jevnt på et bakepapir på et stekebrett og stek i ca. 30 minutter. 
Voila! Værsågod og nyt!
I det siste har jeg ønsket noe søtere til frokost enn det jeg vanlig spiser, som er yoghurt naturell med sjokoladebiter og hakkede paranøtter. Jeg bestemte meg for å teste ut det å smelte sjokoladen og blande det inn i yoghurten og det ble en kjempe suksess! Jeg vil derfor dele denne oppskriften med dere. Fortell meg gjerne om hva du tenker og hva du syntes. Er dette noe for deg?

Du trenger:
2,5 ss yoghurt naturell
1,5 rute med 70% mørk sjokolade
Valgfri nøtter om ønsket

Fremgangsmåte:
Finhakk sjokoladen og eventuelt nøtter om du ønsker dette. Det fungerer godt både med og uten så valget er helt opp til deg. Sett skålen/ koppen i mikrobølgeovnen og la den stå med høyest temperatur i 30 sekunder. Tilsett yoghurten og rør til all sjokoladen er blandet inn. Yoghurten er kjempegod og perfekt når du har dårlig tid, men lyst på noe godt om morgningen.
Voila! Værsågod og nyt.
Oppskriften på spicy mandler hentet jeg fra Caroline Berg Eriksen sin bok "Fotballfrues dagbok". Jeg har alltid vært en stor fan av brente mandler, og tenkte kanskje jeg skulle prøve denne versjonen som likner. Nøttene er perfekte som et mellommåltid eller som snacks. Den er utrolig god og jeg anbefaler på det sterkeste at du prøver den! Når mandlene jeg laget første gang var spist opp, lagde jeg en runde til i tillegg til at jeg prøvde ut det samme på hasselnøtter og det funket veldig bra. Nå har jeg en spicy mix som du også kan lage. Velg ut dine favoritt nøtter og prøv det ut.

Dette trenger du:
250g mandler (eller valgfri nøtter)
4ss sukrin
1 eggehvite
Olje
Salt
Cayennepepper
kanel


Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 120 grader. Pisk eggehvite og sukrin til det skummer. Tilsett kanel, cayennepepper og salt og bland. Smak til du er fornøyd med styrken. Styrken på denne blandingen blir svakere etter steking. Putt mandlene i bollen og pass på at det blir godt blandet slik at du får nok på alle mandlene. 

Legg bakepapir på et stekebrett og strø litt olje over. Hell mandlene på stekebrettet og fordel. Sett inn i ovnen. Rør litt innimellom og pass på at de ikke blir for stekt. Jeg rørte hvert 10 minutt. Avkjøl før servering.Voila! Værsågod og nyt.
Spinatsuppe er ikke bare god og sunn, men den er også perfekt til å lagre og ta opp igjen senere. Hvis du lagrer bokser eller poser med ønsket mengde porsjoner og legger det enten i kjøleskapet eller i fryseren og varm den opp senere når det trengs. Da kan du spare mye tid når dagen din er hektisk. Om du ønsker kan du ha kokt egg til suppen.

Dette trenger du:
1 purreløk
1 løk
1 ss olivenolje
pose hakket spinat frossen
2 grønnsaksbuljong
8 dl vann
Créme fraiche
1 pakke bacon
Salt og pepper

Fremgangsmåte: 
Finhakk løk og purreløk og putt det i en kjele med olje og tint spinat. La det frese i et par minutter. Hell i vann, tilsett buljong og kok opp under omrøring. Mens suppen står og putrer, kutt baconet i terninger og stek i mellomtiden. Til slutt putt i créme fraiche for å tykne suppen. Jeg bruker 1/3 av boksen. 
Voila! Værsågod og nyt.
Dette er en veldig enkel og superrask middagsrett og er perfekt for deg som har liten tid til matlaging og i tillegg har lyst på noe godt. 

Dette trenger du:
Cherrytomater
1 boks champignon
2 koteletter
matfløte
Salt og pepper


Fremgangsmåte:
Stek kotelettene til de er gjennomstekt. I mellomtiden kutter du champignonen i biter og cherrytomater deles to. Når kotelettene er gjennomstekte setter du stekeplaten på lav varme, legger i tomatene og setter på et lokk til soppstuingen er ferdig. Finn frem en kjele. Smelt smør og stek champignon. Hell i litt matfløte og rør under oppkoking, hell i mer matfløte til du er fornøyd med resultatet og smak til med salt og pepper. 

Voila! Værsågod og nyt.
Fisk er en naturlig kilde til Omega 3 og vitamin D. Fisk er med på å redusere sjansen for diverse sykdommer og kreft, derfor burde du ha fisk minst en gang i uken, men helst flere ganger så du kan holde deg frisk som en fisk! Om du ikke er så glad i fisk, burde du teste ut ulike oppskrifter og ulike fiskearter. Jeg likte ikke fisk til jeg prøvde litt forskjellig og fant de oppskriftene som passet meg best. 

Dette trenger du (2 porsjoner):
1 rød paprika
1 gul paprika
2 torskefileter
1 løk
1 pakke bacon
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt løk og paprika. Fordel på to aluminiumsfolie biter som er store nok. Strø på salt og pepper på grønnsakene før du legger fisken oppå. Pakk folien sammen slik at den blir tett. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Mens fisken er i ovnen kutter du baconet i terninger og stek i en panne uten smør eller olje. Når fisken er ferdig, åpner du folien og fordeler baconet på begge filetene.
Voila! Værsågod og nyt.
Denne retten er perfekt for deg som elsker sterk mat! Du velger selv styrke ved å legge til eller trekke fra mengde chili og styrken på taco sausen. Er du ikke glad i sterk mat, er det mulighet for å fjerne chilien. Da blir den ikke sterk, men likevel god. Jeg vil anbefale å ha i chili for å få det lille ekstra. Server med rømme om du ikke er så glad i styrken, spesielt om den du spiser med er. Rømme er godt i tillegg som den forhindrer at det sterke treffer tungen. 

Dette trenger du (4 porsjoner) :
500g strimlet svinekjøtt
1 løk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
boks hakkede tomater
1 rød paprika
1 grønn paprika
285g store hvite bønner
Taco saus (valgfri styrke)
Salt

Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, løk og kutt chilien. Dette steker du sammen med svinestrimlene. Stek i to omganger.


Bytt til kjele og legg i det som er ferdig stekt. Når alt er stekt heller du i de hakkede tomatene. La det småkoke litt, mens du hakker opp paprikaen.

Når tomatene har småkokt i 3-4 minutter, tilsetter du paprikaen og bønnene i mixen.

Til slutt heller du i taco sausen og rører litt på svak varme før du serverer. 


Voila! Værsågod og nyt.
Denne retten kan selv den minst erfarne på kjøkkenet mestre. Et stort bonus i tillegg til at retten er så enkel og grei, er at den er utrolig smakfull og god! Om du ikke har grill av noe slag, kan du løse dette ved å grille kotelettene i ovnen på 200 grader og gjør slik du ellers ville gjort på grillen. 

Dette trenger du: (2 porsjoner)
En boks cherrytomater med stilk
En halv bunke med asparges
Marinade (valgfri smak)

Fremgangsmåte:


Mariner kotelettene og la det stå og marinere i 3-4 timer før grilling.Grill kotelettene til de er gjennomstekt. Prøv å ikke snu de så ofte, da mister de fuktigheten og blir tørre. Grill tomatene og aspargesen. Server med valgfri dressing til. (Her bruker vi hjemmelaget hvitløksdressing).Voila! Værsågod og nyt.
Jeg vil starte med et stort tips! Ha elektrisk visp av noe slag om du skal lage denne isen hjemme. Ingen er perfekte noe jeg gjerne vil vise på bloggen. Etter å ha kjøpt inn ingredienser fant vi ut at alt som skal i denne isen skal stivpiskes. Haha, derfor ble den ikke helt optimal, men den var likevel veldig god. 

Dette trenger du: (4 porsjoner)
3 eggeplommer
2 ss natreen (søtningsstoff)
3 dl fløte
1 ts Vaniljepulver
Kokesjokolade 70%

Fremgangsmåte: 
Stivpisk eggeplommene og natreen til eggedosis. Den skal være så stiv at du skal kunne skrive Ole og skrive ferdig e´en før o´en forsvinner. Så stivpisker du fløten og vaniljesukkeret til krem. Pass på at det ikke blir smør, da blir ikke konsistensen på isen så bra (dette som skjedde oss). Deretter tar du en slikkepott og blander kremen og eggedosisen. Til slutt river du eller finhakker ønsket mengde sjokolade og rører det inn. Ta aluminiumsfolie på topp og i bunn av formen så slipper du krystallisering i isen. Sett i frysa, etter 4 timer er den klar for servering.

Voila! Værsågod og nyt!
Ettersom vi kjøpte kyllingfilet som allerede er kuttet opp, ble det vanskelig å fylle dem. Derfor er dette vår versjon av "ostefylt" kyllingfilet. Den er ikke fylt, men den smaker likevel like godt! 

Du trenger:
Kyllingfilet
Ost
Tine kremost krydder
2 tomater

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Riv eller kutt ost i passende biter til fileten. 

Kutt tomatene i skiver og fordel de utover en ildfast form.Smør kremost på kyllingfiletene og plasser de oppå tomatene. Deretter legger du ost på toppen.Stek i 15 minutter.

Voila! værsågod og nyt.
Osteflarn er et godt tilbehør til middagen, men er også veldig godt alene som snacks. Det er enkelt å lage i tillegg som det smaker helt nydelig. Dette er garantert en favoritt!

Dette trenger du:
Revet ost

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader. Ha bakepapir på et stekebrett og legg ristet ost på i ønskelige mengder. Sett i ovnen og stek til du selv syntes de er gode. Vi liker dem litt crispy og har de i ovnen i 10 minutter. Avkjøl før servering.

Voila! værsågod og nyt.
Salat er den perfekte middagen spesielt for studenter. Den er sunn, god, mettende og passer perfekt om du går på lavkarbo. Du velger selv hvilke ingredienser du ønsker og ettersom hva du har råd til. En salat kan gi middager for flere dager med de rette ingrediensene som fyller magen. Denne salaten er nok til 4 porsjoner. Om du ikke er en storspiser er restene perfekt som lunsj eller til middag igjen dagen etterpå.

Du trenger:
1 agurk
3 tomater
1 løk
2 store champignon
1 pose bladspinat
kyllingfilet
feta ost

Fremgangsmåte:
Kutt opp agurken og tomatene i den størrelsen du selv ønsker. 

Fres løk og champignon i en stekepanne på middels varme. Stek til champignonen er gyllen.

Når det er blitt gyldent, legg den i salatbollen med agurken og tomatene.

Kutt kyllingfilet slik du foretrekker, og stek på middels varme til kyllingen er gjennomstekt. Krydre for mer og bedre smak. Ha bladsalat i salatbollen, så kyllingen og til slutt topp med fetaost.Voila! Værsågod og nyt. 


Emilie Normann-Hansen
Hei! På bloggen vil du få tips og andbefalinger samt gode og sunne oppskrifter. Det er også innslag fra min personlige hverdag og tanker jeg har. Håper du liker det!


Legg meg til som venn
Arkiv


· April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017Kategorier


· Blogg · Helsetips · Innkjøp · Månedens favoritter · Oppskrifter · Tips og triks · Ukens anbefalingSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits